Prevenirea accidentelor rutiere, prioritate a Poliţiei dâmboviţene!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Prevenirea accidentelor rutiere, prioritate a Poliţiei dâmboviţene!

Prevenirea accidentelor rutiere, prioritate a Poliţiei dâmboviţene!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

politia-rutieraCauzele producerii accidentelor rutiere rămân a fi imprudenţa pietonilor, viteza excesivă sau neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic. Nu puţini sunt cei care și-au pierdut viaţa în urma acestor accidente, care puteau fi evitate.

 Având în vedere înregistrarea unor creşteri de temperatură şi tendinţele conducătorilor auto de a se deplasa pe drumurile publice cu viteză excesivă, pentru a reduce riscul de producere al unui accident, poliția recomandă:

 

  • ·        Adaptaţi permanent viteza la condițiile de drum, trafic și meteo!
  • ·        Depășirea limitelor legale de viteză, neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice;  
  • ·        Evitaţi să consumaţi alcool atunci când știţi că veţi urca la volan!
  • ·        Pe timpul deplasării utilizaţi centura de siguranţă!
  • ·        Nu folosiţi în timpul deplasarii telefonul mobil, acest lucru vă poate distrage atenţia !
  • ·        Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului!

 

Pentru pietoni:

  • ·        Evitaţi  deplasările pe partea carosabilă;
  • ·        Aplicaţi pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante şi traversaţi strada doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare;

trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat că nu există vreun pericol!

  • ·        Nu vă deplasaţi în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice!

  • ·        Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii!

  • ·        Respectaţi culorile semaforului electric! 

 

În cazul în care sunteți implicați într-un accident rutier:

  • ·        Sunaţi prin apelul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa accidentul. Dacă nu sunt victime, după îndepărtarea mașinii de pe carosabil, încercaţi să ajungeţi la cea mai apropiată unitate de poliţie în vederea întocmirii actelor de constatare.

 Dacă sunteţi victime, așteptați sosirea echipajului de poliţie, a ambulanţei și a serviciului de descarcerare, dacă este cazul. Încercaţi să acordaţi primul ajutor victimei. De asemenea, în această situaţie, nu mutaţi mașina de pe carosabil! 

 

  • ·        Dacă accidentul s-a petrecut noaptea, aprindeţi luminile de avarii sau folosiţi triunghiul reflectorizant pe care trebuie să-l aveţi în mod obligatoriu la dumneavoastră!
  • ·        Ceilalţi participanți la trafic, în cazul în care observă un accident, trebuie să oprească pentru a acorda primul ajutor victimei!
  • ·        Cei implicaţi nu au voie să părăsească locul accidentului. Părăsirea  locului accidentului constituie infracțiune;
  • ·        Nu consumaţi alcool după producerea unui accident în care sunteţi implicat. În caz contrar intraţi sub incidenţa legii penale;

NU UITAŢI: Respectând aceste reguli, acordaţi PRIORITATE vieţii dumneavoastră!

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

"Prevenirea accidentelor rutiere, prioritate a Poliţiei dâmboviţene!" - 1 comentariu

  1. Marin Radu spune:

    Sa fim seriosi … niciodata nu am vazut politia rutiera dambovita facand actiuni preventive, cu exceptia momentelor regizate pentru televiziuni. Toata actiunea politiei rutiere dambovita este panda la treceri de pietoni (peco Agip), radare dispuse strategic (pasaj Romlux) si inregistrarea din masina civila cu camera neomologata la trecerea de cale ferata industriala pe linia de centura. A trebuit sa fie un accident mortal ca acea trecere sa fie semnalizata corespunzator … de ce nu a sesizat politia rutiera ca acea trecere la nivel cu calea ferata nu este semnalizata corespunzator? Cate amenzi pentru folosirea incorecta a luminilor au dat? Si multe alte contraventii care se petrec zilnic in oras, dar se fac ca nu le vad. De ce nu aplica legea sau atunci cand o aplica o fac diferentiat si disproportionat?
    Imi pare rau pentru putinii politisti onesti, dar majoritatea nu fac niciun fel de actiuni preventive.
    Cauza accidentelor rutiere: NEAPLICAREA LEGII DE CATRE POLITIA RUTIERA, nu panda cu radare si la trecerea de pietoni de la Agip in timp ce elevi sunt loviti de masini de jmecheri pe trecerile de pietoni din dreptul scolilor.
    Atata timp cat activitatea consta in norma de permise si taloane suspendate, nu se va rezolva nimic in privinta accidentelor.

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Prevenirea accidentelor rutiere, prioritate a Poliţiei dâmboviţene!