Educaţia nonformală va fi promovată şi în Dâmboviţa


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Educaţia nonformală va fi promovată şi în Dâmboviţa

Educaţia nonformală va fi promovată şi în Dâmboviţa


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Nonformalul este un concept modern și inovator de educație, bazat pe metode distractive și educative, pliabile atât în cazul adulților cât și al copiilor și tinerilor. Acest fenomen a devenit din ce in ce mai popular și utilizat de-a lungul timpului, astfel încât trebuie promovat cât mai bine.

Având în vedere aceste aspecte, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a organizat în perioada 21-28 august 2011 cea de-a treia ediție a Laboratorului de Educație Nonformală. Locația aleasă a fost una specială-localitatea Gura Portiței din județul Tulcea. Participanții au fost aleși pe sprânceană și au reprezentat organizații din toată țara. Aceștia au avut multe de învățat, dar s-au și relaxat, îmbinând sesiunile de lucru cu sedințe de bronz  sub soarele arzător al sfârșitului de august.

Metodele testate au fost: biblioteca vie, photovoice, debate educativ, cafeneaua publică,  open space, teatru forum, teatru labirint, improvizație, animație socio-educativă și stradală, psiho și sociodramă, origami, dans contemporan. Participanții fie le-au pregătit, fie au st fost spectatori și le-au exeprimentat, putând observa cum funcționează și efectul lor asupra grupului-țintă.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a fost reprezentat la acest eveniment de Mândruța Andreescu, cea care va implementa și promova aceste metode în județul Dâmbovița.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Educaţia nonformală va fi promovată şi în Dâmboviţa