Pentru prevenirea evenimentelor rutiere in sezonul rece Politia Dambovita recomanda


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Pentru prevenirea evenimentelor rutiere in sezonul rece Politia Dambovita recomanda

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere in sezonul rece Politia Dambovita recomanda


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

În fiecare iarnă, zeci de accidente se petrec pe drumurile publice. Şi în fiecare iarna, poliţia vă avertizează: mergeţi încet, informaţi-vă cu privire la starea carosabilului înainte de a pleca la drum, păstraţi distanţa între autovehicule, acceleraţi şi frânaţi progresiv, staţionati numai dacă situaţiile o impun şi faceti acest lucru în afara părţii carosabile. În ciuda acestui fapt, nu puţini sunt cei care şi-au pierdut viaţa în urma acestor accidente, care puteau fi evitate.
De aceea, este nevoie, pentru siguranţa noastră, dar şi a celor din jur, indiferent că suntem conducători auto sau pietoni, să acordăm mai multă atenţie comportamentului nostru ca participanţi la traficul rutier.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere în perioada sezonului de iarnă, Poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

– Să nu vă urcaţi la volan până când nu verificaţi buna funcţionare a sistemelor de frânare, direcţie şi iluminare.
– Curăţaţi bine maşina, asigurându-vă că parbrizul, luneta, farurile, stopurile şi oglinzile laterale vă oferă vizibilitate maximă asupra drumului.
– Folosiţi pneuri de iarnă, nu înainte însă de a verifica presiunea acestora.
– Să nu vă lipsească din portbagaj săculeţul cu nisip, lopata pentru îndepărtat zăpada, cablul de tractare, vesta reflectorizantă, triunghiul reflectorizant pentru semnalizarea avariilor şi trusa medicală.

Dacă aveţi toate acestea, alegeţi-vă destinaţia şi porniţi la drum!
– În trafic, adoptaţi o conduită preventivă în conducere şi adaptaţi viteza condiţiilor meteo-rutiere, îndeosebi pe drumul în curbă şi în pantă.
– Vă reamintim că limitele de viteză pentru circulaţia pe timp de iarnă sunt de 30 de km în localităţi, respectiv de 50 de km în afara acestora.
– În actualele condiţii, când drumul este acoperit cu polei sau mâzgă, iar ceaţa este un fenomen tot mai prezent, prudenţa este factorul esenţial în deplasare.
– Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic.
– Nu în ultimul rând, păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care vă precedă pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune.

Acordaţi PRIORITATE vieţii dumneavoastră!
* Dacă este necesar să conduceţi pe vreme rea de iarna, plănuiţi înainte deplasarea şi asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil. Încercaţi să aveţi în permanenţă rezervorul pe jumătate plin.
* Fiţi atent, odihnit şi sobru la volan. Verificaţi-vă oglinzile şi funcţionarea sistemului de climatizare, răcire şi încalzire înainte de plecare. Amintiţi-vă să aprindeţi farurile ( faza de întâlnire) .
* Dacă vizibilitatea devine redusă, găsiţi un loc sigur unde să iesiţi de pe carosabil cât se poate de repede. Este ideal sa găsiţi o parcare, sau o zonă protejată. Dacă drumul este singura optiune iesiţi de pe el cât de repede puteţi. În condiţii de vizibilitate redusă, daţi drumul la luminile de avarie pentru a alerta alţi şoferi.
* Verificaţi vremea si condiţiile de drum înainte de a porni maşina. Plecaţi din timp, ca excursia voastră să nu fie periclitată dacă vremea se strică. Aşteptaţi ca vremea să se îmbuneze. Planificaţi din timp călătoria şi anunţaţi pe cineva despre ruta voastră şi despre ora la care estimaţi că veţi ajunge, în cazul distanţelor mari. Dacă vremea se înrăutaţeşte, întoarceţi-vă din drum sau căutaţi un refugiu. Folosiţi pe cât posibil drumurile principale şi conduceţi cu grijă, adaptându-vă viteza la drum şi la condiţiile meteo.
* Purtaţi haine călduroase, care nu vă limitează mişcarea, luaţi apă suficientă şi mâncare nonperisabilă. E important să aveţi un telefon mobil încarcat la voi.

Inspectoratul de poliţie Dîmboviţa vă urează drum bun şi trafic cât mai fluent!

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Pentru prevenirea evenimentelor rutiere in sezonul rece Politia Dambovita recomanda