Jandarmeria Dâmboviţa susţine Let’s do it, România!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Jandarmeria Dâmboviţa susţine Let’s do it, România!

Jandarmeria Dâmboviţa susţine Let’s do it, România!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Sâmbătă, 12 mai a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, vor participa la acţiunile de ecologizare care se vor desfăşura la nivelul judeţului Dâmboviţa, în cadrul campaniei naţionale „Let’s Do It, Romania.

Jandarmii se vor alătura voluntarilor acestui proiect şi vor participa la curăţarea arealelor naturale din zona Mănăstirii Dealu.

Crezând în succesul ideii de voluntariat, prin participarea la această campanie, jandarmii doresc să-şi aducă contribuţia la protejarea naturii şi refacerea ecosistemului, demonstrând că sunt alături de comunitate nu numai pe timpul executării misiunilor, ci şi pe planul restabilirii raporturilor normale dintre mediu şi om.

Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii privind gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu.

Pe această cale jandarmii dâmboviţeni invită şi alţi cetăţeni lă li se alăture în această campanie.

Deci, „Let’s do it!”

Informaţii de background:
În 2012, peste 85 de ţări din întreaga lume vor organiza o zi de curăţenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie. România este pe harta mondială – Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai,  zi în care vor mai face curăţenie şi Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, echipa “Let’s Do It, Romania!” îi invită pe toţi locuitorii României să ia parte la mişcarea internaţională de curăţenie şi să arate că le pasă de ţara lor. După succesul primelor două ediţii din 2010 şi 2011, la care au participat peste 500 000 de voluntari şi care au colectat peste 1 300 000 de saci de deşeuri, este momentul unei noi provocări pentru România.

România este cea mai mare ţară din comunitatea “Let’s Do It, World!” care a organizat o acţiune de curăţenie la nivel naţional.

Obiectivul strategic al acţiunii din acest an este creşterea procentului de reciclare al deşeurilor colectate la 30% din numărul de saci colectaţi, de la 26% în 2011 şi 17% în 2010.

Anul trecut, pe 24 septembrie, 31 de jandarmi dâmboviţeni au participat activ la ecologizarea arealelor naturale din zona Mănăstirii Dealu, deşeurile adunate fiind colectate în 110 saci menajeri.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Jandarmeria Dâmboviţa susţine Let’s do it, România!