Campania „O casa sigura – o viata in plus – respectati masurile de prevenire” si la Targoviste


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Campania „O casa sigura – o viata in plus – respectati masurile de prevenire” si la Targoviste

Campania „O casa sigura – o viata in plus – respectati masurile de prevenire” si la Targoviste


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

“O casă sigură, o viață în plus!”

Pe parcursul lunii septembrie 2010, Compartimentul Pregătirea Populaţiei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I“ al judeţului Dâmboviţa a desfăşurat activităţi informativ-educative la nivelul instituţiilor şcolare din judeţ.

Activităţile sunt parte a derulării Proiectului nr.1 – “Prevenirea incendiilor în locuinţe şi gospodării cetăţeneşti” inclus în Campania Naţională “O casă sigură – o viaţă în plus – respectaţi măsurile de prevenire”, Proiectului nr.2 – “Modul de comportare în cazul unui cutremur” şi “Programul Naţional de Educaţie Antiseismică”.
În acest scop, personalul din cadrul Compartimentului Pregătirea Populaţiei s-a deplasat în teren pentru a susţine activităţi educativ-informative privind problematica prevenirii incendiilor şi comportării în diferite situaţii de urgenţă. S-au desfăşurat 5 activităţi de informare preventivă la la instituţiile de învaţământ din judeţ (5 şcoli generale) la care au participat  300  de copii şi elevi.
Cu acest prilej au fost prezentate materiale video (“Comportamentul în cazul găsirii unui rănit”, “Posibilităţi de anunţare a serviciilor pentru situaţii de urgenţă”, “Modul de comportare în cazul unui cutremur”, ş.a) şi au fost distribuite materiale informative precum: manualul “Cutremurul pe înţelesul tuturor”, “Să învăţăm să prevenim incendiile”, cărti de colorat şi calendarul “Promit că nu mă voi juca cu focul”.

Toate aceste activităţi s-au încheiat cu executarea unor exerciţii de evacuare, simulând izbucnirea unui incendiu sau producerea unui cutremur. Aceste activităţi vor continua pe tot parcursul anului şcolar 2010-2011, în baza planificărilor aprobate, obiectivul fiind includerea tuturor unităţilor de învăţămant de pe raza judeţului Dâmboviţa.

Tot în această perioada Inspecţia de Prevenire a organizat şi desfăşurat 13 activităţi de instruire cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, astfel:
– 9 activităţi de coordonare a specialiştilor din compartimentele de prevenire din cadrul S.V.S.U. de la localităţile: Ulieşti,Gura Şuţii, Dobra, Cojasca, Costeşti Vale, Braniştea, Corbii Mari, Produleşti, Sălcioara.
– 1 convocare de pregătire cu specialiştii din compartimentele de prevenire de la S.V.S.U. conform OMAI 483/2008 executat în mun. Târgovişte;
– 1 convocare anuală de pregătire cu conducătorii unităţilor de învăţămant;
– 1 convocare de pregătire cu şefii S.V.S.U.
– 1  convocare de pregătire cu şefii C.O.A.T. de la municipii şi oraşe.
Obiectivul urmărit a fost  – aducerea la cunoştinţa personalului din cadrul serviciilor voluntare a prevederilor şi reglementărilor în vigoare pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Articolul are 2.596 vizualizări
Publicat pe 4 octombrie 2010 de eTargoviste.ro

"Campania „O casa sigura – o viata in plus – respectati masurile de prevenire” si la Targoviste" - 1 comentariu

  1. […] incendiilor în locuinţe şi gospodării cetăţeneşti” inclus în Campania Naţională “O casă sigură – o viaţă în plus – respectaţi măsurile de prevenire”, Proiectului nr.2 – “Modul de comportare în cazul unui cutremur” şi “Programul […]

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Campania „O casa sigura – o viata in plus – respectati masurile de prevenire” si la Targoviste