Campania O CASA SIGURA O VIATA IN PLUS continua in judetul Dambovita


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Campania O CASA SIGURA O VIATA IN PLUS continua in judetul Dambovita

Campania O CASA SIGURA O VIATA IN PLUS continua in judetul Dambovita


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Pe parcursul lunii februarie 2011, Compartimentul Pregătirea Populaţiei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I“ al judeţului Dâmboviţa a desfăşurat activităţi informativ – educative la nivelul instituţiilor şcolare din judeţ. Activităţile sunt parte a derulării Proiectului nr.1 – “Prevenirea incendiilor în locuinţe şi gospodării cetăţeneşti” inclus în Campania Naţională “O casă sigură – o viaţă în plus – respectaţi măsurile de prevenire”, Proiectului nr.2 – “Modul de comportare în cazul unui cutremur” şi “Programul Naţional de Educaţie Antiseismică”.

În acest scop, personalul din cadrul Compartimentului Pregătirea Populaţiei s-a deplasat în teren pentru a susţine activităţi educativ-informative privind problematica prevenirii incendiilor şi comportării în diferite situaţii de urgenţă.  O parte a activităţilor a fost susţinută împreună cu personalul din cadrul Compartimentului Pirotehnic.

S-au desfăşurat 5 activităţi de informare preventivă la instituţiile de învaţământ din judeţ (fiind cuprinse 3 şcoli generale şi 2 grădiniţe) la care au participat  219 copii şi elevi.

Cu acest prilej au fost prezentate materiale video (“Comportamentul în cazul găsirii unui rănit”, “Posibilităţi de anunţare a serviciilor pentru situaţii de urgenţă”, “Modul de comportare în cazul unui cutremur”, ş.a) şi au fost distribuite materiale informative precum: manualul “Cutremurul pe înţelesul tuturor”, “Să învăţăm să prevenim incendiile”, cărti de colorat şi calendarul “Promit că nu mă voi juca cu focul”.

Toate aceste activităţi s-au încheiat cu executarea unor exerciţii de evacuare, simulând producerea unui cutremur.

Aceste activităţi de informare preventivă vor continua pe tot parcursul anului şcolar 2010-2011, în baza planificărilor aprobate, obiectivul fiind includerea tuturor unităţilor de învăţămant de pe raza judeţului Dâmboviţa.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
Campania O CASA SIGURA O VIATA IN PLUS continua in judetul Dambovita