Orasul Targoviste se dezvolta prin Programul Operational Regional


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Orasul Targoviste se dezvolta prin Programul Operational Regional

Orasul Targoviste se dezvolta prin Programul Operational Regional


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Elena UDREA, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat patru contracte de finantare prin Programul Operational Regional, care vor contribui la dezvoltarea orasului Targoviste. Valoarea totala a proiectelor este de 232.197.547,91 lei.

Astfel, ministrul Udrea a semnat, impreuna cu Florin Popescu, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, 3 proiecte componente ale Planului Integrat de Dezvoltare Urbana.

Proiectul „Dotarea cu echipamente pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona de actiune urbana din municipiul Targoviste, judetul Dambovita” vizeaza: implementarea unui sistem de monitorizare urbana in zona de actiune vizata de proiect, in scopul cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii; dotarea dispeceratului de control al sistemului de supraveghere cu echipamente corespunzatoare, de ultima generatie; cresterea sigurantei cetatenilor si prevenirea ratei criminalitatii in zona de actiune urbana vizata de proiect.

Prin proiectele „Reabilitare si modernizare infrastructura utilitati publice urbane, reabilitarea si modernizarea spatiilor publice urbane in zona A a zonei de actiune urbana din Municipiul Targoviste, judetul Dambovita” si „Reabilitare si modernizare infrastructura utilitati publice urbane, reabilitarea si modernizarea spatiilor publice urbane in zona B a zonei de actiune urbana din Municipiul Targoviste, judetul Dambovita”: se vor reabilita si moderniza infrastructura rutiera, retelele stradale, trotuarele si scuarurile; se vor construi piste pentru biciclisti; se vor crea noi locuri de parcare si se vor moderniza statiile pentru transportul public in comun; se vor amenaja spatii de joaca pentru copii si spatii verzi; se vor reabilita si moderniza retelele de apa-canal si se vor reabilita infrastructura de iluminat public si infrastructura subterana de comunicatii.

Cel de-al patrulea proiect, „Reabilitarea si modernizarea Spitalului Judetean Dambovita”, semnat de Elena Udrea si Gabriel Florin Boriga, primarul municipiului Targoviste, urmareste imbunatatirea calitatii serviciilor medicale oferite in cadrul Spitalului Judetean Dambovita, cresterea gradului de confort al pacientilor internati si marirea gradului de igiena si a controlului microbian, precum si optimizarea cheltuielilor cu utilitatile.

De asemenea, ministrul Elena Udrea s-a intalnit si cu inalt Prea Sfintitul Nifon, arhiepiscop si mitropolit al Targovistei, alaturi de care a vizitat Biserica Manastirii Dealu – obiectiv istoric si cultural de interes national, cuprins in Programul de interventii in prima urgenta la constructii vulnerabile si care prezinta pericol public.

Valoarea totala a investitiei este de 4.190,700 mii lei, din care valoarea finantata prin Compania Nationala de Investitii este de 1.692,033 mii lei, diferenta fiind in sarcina beneficiarului – Arhiepiscopia Targovistei Manastirea Dealu. Pana in prezent au fost executate lucrari de consolidare la sistemul structural in proportie de 35%.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Orasul Targoviste se dezvolta prin Programul Operational Regional