Tribunalul Dâmboviţa a admis intrarea Mechel Târgovişte în insolvenţă


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Tribunalul Dâmboviţa a admis intrarea Mechel Târgovişte în insolvenţă

Tribunalul Dâmboviţa a admis intrarea Mechel Târgovişte în insolvenţă


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

mechel-targoviste-1Tribunalul Dâmboviţa a admis vineri cererea Mechel Târgovişte (COS) şi a deschis procedura de insolvenţă a combinatului siderurgic, potrivit unui comunicat al companiei transmis Bursei.

Combinatul a cerut marţi intrarea în insolvenţă.

Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, cu peste 10.000 de salariaţi în 1990 şi aproximativ 2.000 de angajaţi în prezent, a fost preluat în 2002 de firma Conares Trading, înregistrată în Elveţia, care a devenit ulterior parte a grupului metalurgic rus Mechel.

Grupul rus a vândut pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro) cele patru combinate metalurgice pe care le deţine în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, noul proprietar va reporni în martie producţia la unităţile din Târgovişte şi Buzău şi ar putea lua în calcul revânzarea combinatelor din Brăila şi Câmpia Turzii, dacă va găsi cumpărători.

Firma Invest Nikarom, înregistrată în România, are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Tribunalul Dâmboviţa a admis intrarea Mechel Târgovişte în insolvenţă