Peste 300 de angajaţi ai Mechel au protestat în faţa Prefecturii Dâmboviţa


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Peste 300 de angajaţi ai Mechel au protestat în faţa Prefecturii Dâmboviţa

Peste 300 de angajaţi ai Mechel au protestat în faţa Prefecturii Dâmboviţa


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

mechel-targoviste-1Peste 300 de actuali şi foşti angajaţi ai Mechel Târgovişte au protestat în faţa Prefecturii Dâmboviţa, nemulţumiţi de desfiinţarea a 512 locuri de muncă şi neacordarea drepturilor salariale cuvenite disponibilizaţilor.

Potrivit preşedintelui Sindicatului „Metalurgistul” din Mechel Târgovişte, inginerul Gabriel Banu, a fost reluată activitatea la Oţelăria Electrica nr. 2 şi va fi repornit şi Laminorul de Profile Mici, însă materia primă din stoc nu permite decât o activitate de maxim zece zile, iar „perspectiva este îngrijorătoare”.

„Salariaţii, actuali şi foşti, sunt nemulţumiti de desfiinţarea locurilor de muncă, de posibila neacordare a drepturilor salariale cuvenite cu ocazia disponibilizării, cum e la Câmpia Turzii, şi de reluarea foarte târzie a activităţii. S-a reluat activitatea la Oţelărie, astăzi (n.r. – luni) vom reporni Laminorul de Profile Mici, problema e că materia primă din acest moment permite lucrul pentru o periodă de şapte – zece zile, o altă nemulţumire fiind că nu suntem convinşi că se va putea menţine activitatea pe perioadă lungă. Sunt şi cei 512 angajaţi care au primit preavize şi vor fi disponibilizaţi în această lună, suntem într-o situaţie gravă, iar perspectiva este îngrijoratoare”, a declarat preşedintele indicatului „Metalurgistul” din Mechel Târgovişte, inginerul Gabriel Banu.

Protestatarii au pancarte pe care scrie „Viaţa noastră e un chin, nici nu trăim, nici nu murim”, „Vouă, guvernanţi, vă spunem acum: 2.000 de suflete vor ajunge-n drum”, „Durerea ne-o strigăm, cât nu e prea târziu” şi scandează împotriva patronatului, cerând sprijinul Guvernului României.

„Angajaţii Mechel Târgovişte sunt din luna decembrie a anului trecut în şomaj tehnic. Investitorii care au preluat Mechel au anunţat că vor relua activitatea combinatului de la Târgovişte din această lună, însă cu disponibilizarea a peste 500 de salariaţi. Dar, conform noii organigrame, vor mai fi 60 de persoane concediate. Nu vedem niciun viitor al acestui combinat. În curând, în loc de combinatul de la Târgovişte va fi un câmp”, a declarat preşedintele Cartel Alfa Dâmboviţa, Constantin Bucuroiu.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestul continuă, iar o delegaţie a sindicaliştilor discută cu prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, în biroul acestuia, protestatarii solicitand o intervenţie guvernamentală pentru un dialog cu investitorii care au cumpărat Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte.

Combinatul Mechel Târgovişte (COS), intrat recent în insolvenţă, va concedia 512 din cei aproximativ 2.000 de angajaţi, în contextul reorganizării activităţii, aceştia urmând să beneficieze de un preaviz de 20 zile lucrătoare, precum şi de plăţi compensatorii în cuantum de trei salarii brute.

Combinatul de oţeluri speciale a înregistrat anul trecut venituri de 941,3 milioane de lei (211,5 milioane euro), mai mici cu 12,3% faţă de nivelul de 1,07 miliarde de lei raportat pentru 2011, şi a consemnat pierderi de 104 milioane de lei (23,3 milioane euro), în scădere cu 24,7%.

Mechel Târgovişte a făcut parte din grupul rus Mechel, care a anunţat în luna februarie că a vândut activele din România către firma Invest Nikarom, deţinută de Viktor Chumakov şi Svetlana Chumakova Svetlana, ambii cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia, pentru suma simbolică de 230 de lei, a vizat transferul companiilor Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Cei aproximativ 2.000 de angajaţii ai combinatului din Târgovişte sunt în şomaj tehnic din decembrie anul trecut. Compania a anunţat recent că a reluat activitatea la secţia de pregătire a materialelor, iar până la sfârşitul lunii martie vor fi repornite oţelăria electrică şi laminorul de profile mici.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
Peste 300 de angajaţi ai Mechel au protestat în faţa Prefecturii Dâmboviţa