CNS Cartel Alfa – filiala Dâmboviţa susţine acţiunile pentru recuperarea drepturilor salariale!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> CNS Cartel Alfa – filiala Dâmboviţa susţine acţiunile pentru recuperarea drepturilor salariale!

CNS Cartel Alfa – filiala Dâmboviţa susţine acţiunile pentru recuperarea drepturilor salariale!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

CNS Cartel Alfa – filiala Dambovita sustine actiunile intreprinse de catre Sindicatul din Invatamantul Superior Didactic, Didactic Auxiliar si Nedidactic – Valahia (SISDDAN – Valahia ), prin presedintele sau Elena Ciungu, pentru recuperarea drepturilor salariale ale membrilor sindicatului, salariați ai Universității Valahia din Târgoviște, drepturi prevazute in sentințele judecătorești definitive nr. 536/02.03.2011 (drepturi salariale provenind din Legea nr. 221 din 2008) și 791/11.04.2013 (drepturi salariale provenind din Legea nr. 330 din 2009).

Atragem atentia asupra faptului ca plata drepturilor salariale va trebui făcută de către conducerea Universității Valahia din Târgoviște, cel târziu, până la data de 14 septembrie 2015, conform precizărilor făcute de către ministrul Educației și Cercetării Științifice și președintele Federatiei “Alma Mater”. Pentru corecta informare precizam faptul ca în conturile Universitatii Valahia, Ministrul Educației și Cercetării Științifice a virat suma de 3.983.209 lei la data de 21 august, având destinație exclusivă pentru plata drepturilor salariale castigate in instanta.

În consecință, membrii SISDDAN ar trebui sa primească, conform acestor sentințe judecătorești, în acord cu legislația în materie și cu precizările făcute de ministru și președintele federației Alma Mater, un procent de 52% din drepturile câștigate prin Sentința nr. 536/02.03.2011 și un procent de 58% din drepturile câștigate prin Sentința nr. 791/11.04.2013.

Facem aceste precizari pentru ca, deși s-au făcut mai multe solicitări de către Biroul Executiv al SISDDAN cu privire la calcularea, de către Universitatea Valahia, a sumelor concrete pe care ar trebui să le primească fiecare membru de sindicat reprezentat in procese, conducerea universitatii a refuzat sa dea curs acestei solicitari iar Biroul Executiv al Sindicatului a fost nevoit să se adreseze unui executor judecătoresc, care a desemnat un expert contabil, ce va trebui să facă calculul drepturilor salariale ce se cuvin fiecărui membru.

Apelam la acest comunicat pentru a prezenta ADEVARUL si a informa corect asupra faptului ca plata acestor drepturi salariale se va face din suma de 3.983.209 lei, suma aflata deja in contul Universitatii Valahia prin grija Ministerului Educației și Cercetării Științifice astfel ca Universitatea Valahia nu va fi nevoita sa ,, suprime cheltuieli„.

CNS Cartel Alfa – filiala Dambovita monitorizeaza modul in care sunt respectate drepturile sindicale in aceasta institutie si informeaza pe aceasta cale ca in Romania, ca dealtfel in intreaga Europa, este interzis a se face promovări sau restructurări de personal având drept criteriu apartenența sindicala. In ceea ce priveste recuperarea drepturilor salariale ale presedintelui sindicatului Elena Ciungu, pe perioada cat a fost disponibilizata ilegal, aducem la cuostinta faptul ca CNS Cartel Alfa – filiala Dambovita acorda asistenta juridica in procesul aflat deja pe rolul Tribunalului Dambovita .

Presedinte,
Nicolae Dragodanescu

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
CNS Cartel Alfa – filiala Dâmboviţa susţine acţiunile pentru recuperarea drepturilor salariale!