DECLARAŢIE DE PRESĂ: Eliberarea numerarului de la POS


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> DECLARAŢIE DE PRESĂ: Eliberarea numerarului de la POS

DECLARAŢIE DE PRESĂ: Eliberarea numerarului de la POS


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Astăzi Senatul a votat o propunere legislativă de completare a OUG 193/2002 cu un nou articol prin care operatorii economici care desfășoară activități de comerț cu amănuntul, pot accepta ca mijloc de plată cardurile de debit și cardurile de credit pentru a acorda la cererea clientului sume de bani în numerar. Asta înseamnă că o persoană care este posesor de card bancar dar nu are numerar, poate obține o sumă de bani nu numai de la un bancomat ci și de la POS-urile comercianților.

Am susținut în plen această propunere deoarece este benefică atât pentru comerciant, prin faptul că-și diminuează numerarul din casierie, cât și pentru client care se poate afla în imposibilitatea găsirii unui bancomat în apropiere. Pentru comerciant, sumele de bani aflate în casierie, reprezintă un risc atât pe perioada depozitării cât și în timpul transportului către o unitate bancară și de aceea diminuarea numerarului este de dorit.

În același timp, am susținut extinderea atât la nivelul autorităților publice locale obligate să aibă mijloace electronice de încasare a taxelor, impozitelor, etc , cât și a operatorilor economici. Este de dorit ca într-un termen cât mai scurt plățile electronice să ia locul plăților cash, situație deja existentă în multe țări europene.

Senator Valentin Calcan
27 octombrie 2015

Valentin Calcan

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre: , , ,
Articolul are 7.788 vizualizări
Publicat pe 27 octombrie 2015 de Ioana Radu
Articole similare:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
DECLARAŢIE DE PRESĂ: Eliberarea numerarului de la POS