O perioadă de creștere sănătoasă a mediului economic


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> O perioadă de creștere sănătoasă a mediului economic

O perioadă de creștere sănătoasă a mediului economic


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

INS ( Institutul Național de Statistică) a publicat astăzi datele privind Produsul Intern Brut al României pentru trimestrul II 2015. Comparativ cu primul trimestru al acestui al, PIB-ul a avut o evoluție pozitivă de 0,1%. De asemenea, comparând cu trimestrul II din anul trecut, de astă dată, creșterea este de 3,7% ceea ce ne confirmă evoluția bună a economiei românești.

Având ca bază de plecare valoarea PIB-ului din anul 2000, în acest moment avem o creștere de +70%. De alfel, din anul 2000 până în trimestrul II al anului 2008, produsul intern brut a înregistrat o creștere continuă, foarte accentuată în perioada 2005-2007. Criza economică generalizată din anii 2008-2010 a făcut ca și la noi PIB-ul să înregistreze o scădere care însă, după 2012, a fost recuperată. De anul trecut suntem practic peste vârful înregistrat în 2008.

Concluzia este că politicile fiscale sunt confirmate de rezultate și ne aflăm într-o perioadă de creștere sănătoasă a mediului economic.

Este important ca un investitor să aibă o predictibilitate pentru planul său de afaceri. Numai astfel va avea curaj să investească, să creeze noi locuri de muncă, să crească venitul salarial. De astfel de investitori avem și noi nevoie în Dâmbovița, poziția noastră în imediata apropiere a aeroportului internațional Otopeni, a Bucureștiului dar și a zonei turistice montane sunt atuuri pentru o bună competitivitate.

Valentin Calcan
Senator PSD Dâmboviţa

Calcan

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
O perioadă de creștere sănătoasă a mediului economic