CSM Târgovişte câştigă derby-ul României la baschet feminin!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> CSM Târgovişte câştigă derby-ul României la baschet feminin!

CSM Târgovişte câştigă derby-ul României la baschet feminin!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

csm-icimCampioana României, CSM Târgovişte, s-a impus în meciul disputat în această seară împotriva BC Univ. Goldiş ICIM Arad, practic derby-ul României la baschet feminin. Dâmboviţencele au câştigat cu scorul de 72-61 (18-15, 11-19, 22-15, 21-12) după un meci echilibrat.

Partida a început excelent pentru echipa din Arad, care a reuşit să preia conducerea încă din primele momente ale jocului prin fosta jucătoare a Tărgoviştei, Chrissy Givens, conducând cu 6-2. Echipa campioană a reuşit totuşi să îşi impună jocul şi să preia conducerea la sfârşitul primului sfert cu 18-15.

În cel de-al doilea sfert, arădencele conduc jocul de la un capăt la altul şi reuşesc să se distanţeze chiar la 9 puncte faţă de adversare. Jucătoarele ICIM-ului intră astfel la pauza mare în avantaj, cu scorul de 34-29.

După pauză, arădencele îşi continuă jocul bun avut în sfertul al doilea, ducând scorul la 11 puncte diferenţă, scor 40-29. De aici se produce declick-ul în jocul CSM-ului, care în câteva minute reuşesc să întoarcă în mod incredibil rezultatul meciului şi să preia conducerea cu 46-42. Echipa din Arad încearcă de câteva ori să recupereze diferenţa de pe tabelă, dar nu reuşeşte să mai întoarcă rezultatul în favoarea ei, deşi cu trei minute înainte de final a reuşit să se apropie la 3 puncte faţă de adversare.

Finalul a consemnat o victorie mare în favoarea Campioanelor României, care vor termina cel mai probabil pe primul loc în clasamentul sezonului regulat.

De remarcat faptul că cea mai bună jucătoare a Târgoviştei, Gabriela Mărginean nu a reuşit cel mai bun meci din actualul sezon, marcând doar 5 puncte, primele două venite abia în al treilea sfert al meciului. Cel mai probabil, acest lucru s-a datorat şi faptului că în primele două sferturi, Mărginean a acumulat trei greşeli personale şi nu a dorit să rişte o eliminare într-un meci atât de important.

De asemenea, la revenirea pe parchetul sălii din Târgovişte, Chrissy Givens a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, reuşind să înscrie nu mai puţin de 21 de puncte şi să aibă 10 recuperări.

Punctul negativ al partidei l-a reprezentat arbitrajul lui Marius Ciulin şi Ciprian Stoica care a fost unul mizerabil, aceştia luând multe decizii eronate pe parcursul jocului, cele mai multe în favoarea formaţiei din Arad. De altfel, aceştia au fost huiduiţi în dese rânduri de cei aproape 1.500 de spectatori prezenţi în Sala Sporturilor din Târgovişte pentru acest derby de tradiţie din baschetul feminin românesc.

Remarcatele acestui meci pentru târgoviştence au fost Matee Ajavon (16 puncte, 6 pase decisive), Ivanka Matic (13 p, 10 recuperări), Ashley Walker (13 p, 8 recuperări), Jillian Robbins (11 puncte, 8 recuperări).

De partea cealaltă. la arădence s-au evidenţiat Chrissy Givens (21 p, 10 recuperări), Christina Wirth (13 p, 4 recuperări), Kari Laplante (10 p, 5 recuperări) şi Monika Brosovszky (5 p, 2 recuperări).

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
CSM Târgovişte câştigă derby-ul României la baschet feminin!