Reţea infracţională de clonare de carduri, coordonată din Târgovişte, destructurată!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Reţea infracţională de clonare de carduri, coordonată din Târgovişte, destructurată!

Reţea infracţională de clonare de carduri, coordonată din Târgovişte, destructurată!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

cardCinci tineri au fost reţinuţi pentru fraude informatice, fiind acuzaţi că au clonat carduri bancare după ce au montat dispozitive de skimming pe bancomate din Târgovişte, apoi au făcut cumpărături pe internet şi au retras bani din România, Columbia şi Thailanda, prejudiciul fiind de 100.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, gruparea formată din doi tineri de 25 şi, respectiv, 28 de ani, ambii din Târgovişte, şi alţi trei, cu vârste cuprinse între 24 şi 26 de ani, din comuna Corneşti, ar fi montat dispozitive de tip skimming la ATM-uri din municipiul Târgovişte şi pe bancomatele unor bănci din străinătate, pentru a obţinere date de identitate în mod fraudulos.

„Membrii grupării sunt suspectaţi că achiziţionau bilete de avion şi bunuri, prin intermediul internetului, folosind datele de identificare ale unor carduri emise de bănci din ţară şi străinătate, falsificau carduri bancare şi efectuau retrageri de numerar din bancomate, utilizând astfel de carduri atât pe teritoriul României, cât şi în Columbia şi Thailanda”, arată, vineri, Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Poliţiştii au făcut nouă percheziţii domiciliare în judeţele Dâmboviţa şi Galaţi şi au dus opt suspecţi la audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa.

În urma audierilor, cinci dintre suspecţi au fost reţinuţi de procurori pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificare şi punerea în circulaţie a unui instrument de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată, efectuarea de operaţiuni financiare prin utilizarea unui instrument de plată electronic şi trafic de droguri de risc. Procurorii cer vineri instanţei arestarea preventivă a celor cinci.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, doi dintre suspecţi sunt angajaţi ai Primăriei comunei Corneşti şi lucrau la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit la domiciliile celor cinci suspecţi aparatură de skimming şi de inscripţionare a cardurilor, carduri blanc sau emise pe numele altor persoane, laptop-uri şi medii de stocare a datelor. De asemenea, anchetatorii au găsit electronice şi electrocasnice care ar fi fost cumpărate de aceştia de pe internet folosind carduri clonate, diferite sume de bani, documente şi 40 de grame de canabis.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Reţea infracţională de clonare de carduri, coordonată din Târgovişte, destructurată!