Scade preţul energiei termice livrate de Termica?


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Scade preţul energiei termice livrate de Termica?

Scade preţul energiei termice livrate de Termica?


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

caloriferNoile preţuri reglementate pentru energia termică livrată în anul 2013 din centralele de cogenerare determină creşteri de preţ la centralele pe gaz natural şi reduceri de preţ în special la centralele pe combustibil solid şi la cele care au în componenţă capacităţi de producere separată a energiei termice, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie.

ANRE a emis deciziile de aprobare a preţurilor reglementate pentru energia termică livrată în anul 2013 din centralele de cogenerare care beneficiază de scheme de sprijin.

Astfel, reducerile de preţ vor viza unităţi precum Termica Suceava, CET Arad, CET Deva, CET Craiova, Termo Calor Piteşti, Termica Târgovişte, ENET Focşani, iar creşterile de preţ vor avea loc la centrale precum CET Bacău, Electricentrale Bucureşti, CET Brăila, Electro Energy Sud Giurgiu.

Prin aplicarea noilor reglementări, baza de calcul a preţurilor reglementate pentru energia termică livrată în anul 2013 din centralele de cogenerare care beneficiază de schema de sprijin o constituie valorile preţurilor de referinţă aprobate prin Ordin al ANRE din 2012. Acest lucru a condus la o tratare unitară a preţurilor reglementate pentru energia termică livrată din centralele care beneficiază de schema de sprijin şi utilizează acelaşi tip de combustibil majoritar.

Impactul asupra preţului din centrale a fost determinat de nivelul preţurilor de referinţă pentru energia termică, influenţat de creşterea preţului mediu al combustibilului şi aplicării ratei inflaţiei, coroborate cu limitarea maximală a preţurilor de calcul aferente energiei termice livrate.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Scade preţul energiei termice livrate de Termica?