Bustul poetului Grigore Alexandrescu, recuperat de la un centru de colectare


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Bustul poetului Grigore Alexandrescu, recuperat de la un centru de colectare

Bustul poetului Grigore Alexandrescu, recuperat de la un centru de colectare


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Bustul din bronz al poetului Grigore Alexandrescu din Târgovişte, aşezat în faţa casei unde acesta s-a născut şi care a fost furat, a fost recuperat, vineri, de către poliţiştii târgovişteni, de la un centru de colectare a materialelor feroase şi neferoase din oraş.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa, poliţiştii cercetează împrejurările în care bustul a fost furat şi în care acesta a ajuns la societatea de valorificare a fierului vechi.

„În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au recuperat bustul confecţionat din bronz, reprezentându-l pe poetul Grigore Alexandrescu, a cărei dispariţie a fost sesizată la data de 3 ianuarie 2013. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta a fost sustras în perioada 1 – 3 ianuarie. În continuare, se desfăşoară activităţi în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a comis fapta şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dambovita, subinspectorul Alexandra Niculae.

Din primele evaluări, bustul, în greutate de aproximativ 80 de kilograme, a fost tăiat în două, iar capul poetului a fost parţial deformat prin lovituri aplicate de către infractori, urmând ca specialiştii să stabilească în ce condiţii poate fi refăcut şi dacă mai poate fi reaşezat pe postament.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Bustul poetului Grigore Alexandrescu, recuperat de la un centru de colectare