Gruparea Ghenosu a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Gruparea Ghenosu a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT

Gruparea Ghenosu a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe liderul lumii interlope din Dâmboviţa, Florin Nicolae Ghinea, zis „Ghenosu„, acuzat că a coordonat o grupare infracţională specializată în practicarea prostituţiei, şantaj şi violenţe.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti l-au trimis în judecată pe Florin Nicolae Ghinea, într-un dosar în care au mai fost deferite justiţiei alte 14 persoane pentru săvârşirea mai multor infracţiuni ce se circumscriu sferei criminalităţii organizate, informează, vineri, DIICOT.

Gruparea era specializată în practicarea prostituţiei, exploatând femei în Irlanda, sumele de bani astfel obţinute fiind împărţite între membrii grupării.

Totodată, anchetatorii au stabilit că în perioada 2008 – 2011 Ghinea şi membrii grupării au practicat multiple acte materiale ce intră în conţinutul constitutiv al infracţiunii de şantaj.

Astfel, s-a stabilit că, sub directa coordonare a lui Ghinea sau, după caz, a locotenentului acestuia, Eugen Neacşu, membrii grupării au exercitat acte de constrângere asupra unui mare număr de persoane, pretinzându-le plata unor sume de bani cu titlul de „taxă de protecţie” sau ca dobânzi la sume împrumutate ori pretins împrumutate.

Procedând în acest mod, membrii acestui grup infracţional organizat au obţinut, în mod injust, importante sume de bani.

Totodată, s-a reţinut că, în 24 mai 2011, Ionuţ Mihai Ciobanu a deţinut fără drept o armă militară de foc letală pe care a purtat-o în locuri publice, fiind depistat de poliţişti în faţa Tribunalului Dâmboviţa având asupra lui un pistol cu glonţ marca Makarov, calibrul 9 mm. El urmărea o persoană pe care vroia să se răzbune pentru dcelaraţii date contra lui ghenosu în faţa procurorilor.

Procurorii au stabilit că membrii acestei organizaţii criminale au folosit în repetate rânduri arme de foc.

Cauza a fost trimisă pentru soluţionare Tribunalului Dâmboviţa.

Departamentul Social, social@mediafax.ro
Sursa: Gandul.info

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Gruparea Ghenosu a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT