Premieră: Unchiul Vanea de A. P. Cehov la Teatrul Municipal Târgovişte


Home >> Evenimente Targoviste >> Premieră: Unchiul Vanea de A. P. Cehov la Teatrul Municipal Târgovişte

Premieră: Unchiul Vanea de A. P. Cehov la Teatrul Municipal Târgovişte

Data: 15 octombrie ora 19:00

(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Teatrul Municipal Târgovişte vă invită sâmbătă, 15 octombrie, la orele 19.00, la premiera spectacolului UNCHIUL VANEA de A. P. Cehov, în regia lui Sorin Militaru.

Scrisă în 1896, drama în patru acte „Unchiul Vanea a fost, la origine, o comedie. Ea se numise „Duhul pădurii” şi avusese premiera în 1889. Zece ani mai târziu, este montată la Moscova de către marele om de teatru Constantin Stanislavski. Traducerea piesei în germană, în 1900, de către Rainer Maria Rilke, atestă faima europeană de care se bucura deja Cehov.

În această dramă melancolică rusească, „personajele îşi „îmbracă” viaţa pe dos. Iar atunci când încep să bage de seamă eroarea, nu fac nimic ca s-o-ndrepte. Se strâng la un loc pe câte o moşioară idilică ori în salonaşul vreunui conac de provincie unde beau ceai sau/şi vodcă şi încep să-şi plângă de milă. Când, de fapt, ar ţine de ei să schimbe lucrurile”. Victor Scoradeţ

Din distribuţia spectacolului târgoviştean fac parte Bogdan  Farcaş, Cătălin  Babliuc, Antonia Ionescu Micu / Cosmina  Lirca, Corneliu Jipa, Ana Maria Oglindă / Dana Stîngă, Sorin Şaguna, Maria Nicola şi Ilie Ghergu.

Scenografia este realizată de către Maria Nicola.

Sorin Militaru este unul dintre cei mai prodigioşi regizori ai ultimului deceniu. A montat spectacole în majoritatea teatrelor din ţară precum şi in Ungaria şi Serbia. Piesa, „Salonul nr. 6” de Cehov, din 2001, i-a adus o nominalizare la Premiul UNITER pentru debut. A regizat, printre altele, spectacolele de succes „Şefele”, „Ich bin Ophelia”, „Genocid sau ficatul meu e fără rost”. Pentru spectacolul „Casa Bernardei Alba” montat la Petroşani a primit premiul pentru cea mai bună regie în cadrul Festivalului de teatru scurt, Oradea – 2011.

Vă aşteptam cu drag la teatru rusesc!

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

"Premieră: Unchiul Vanea de A. P. Cehov la Teatrul Municipal Târgovişte" - 1 comentariu

  1. alina popescu spune:

    frumoasa piesaa:X:X a fost tare 😡

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Premieră: Unchiul Vanea de A. P. Cehov la Teatrul Municipal Târgovişte