Rezultatele programului educaţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” desfăşurat la Curtea Domnească


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Rezultatele programului educaţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” desfăşurat la Curtea Domnească

Rezultatele programului educaţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” desfăşurat la Curtea Domnească


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

scoala-altfel-ldirProgramul educațional “Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a adus, la muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, numeroşi vizitatori, elevi ai instituţiilor de învăţământ din mai multe localităţi dâmbovițene, dar și din afara județului.

Cu acest prilej, instituția muzeală a organizat evenimente deosebite, elevii având posibilitatea, în funcţie de atelierele pentru care au optat, să realizeze replici după statuete şi vase preistorice celebre, descoperite pe teritoriul României, utilizând tehnici precum mulajul și imprimarea. Au fost desfăşurate activităţi de popularizare a arheologiei în rândul copiilor prin mijloace interactive, teoretice şi practice, de restaurare a bunurilor de patrimoniu aparţinând muzeului, unde elevii au putut pune în practică etapele de lucru asupra unor vase etnografice.

Totodată, elevii au vizionat filme istorice, în sala de conferinţe a  Muzeului Tiparului, iar în cadrul Cabinetului Numismatic s-a desfășurat atelierul „Comorile trecutului: tezaurele monetare”,  unde participanții au aflat în ce localităţi dâmboviţene s-au descoperit tezaure, cum arătau monedele împăraţilor romani și care domnitori au bătut monede.

Pe lângă aceste activităţi, ei au învățat cum se face o linogravură, au confecţionat coșulețe decorative și felicitări în tehnica quilling, ce urmează a fi dăruite de participanţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

O altă activitate inedită şi cu un impact puternic la elevii dâmboviţeni, a fost dedicată celor care au vrut să înveţe cum să tragă cu arcul, şi au avut ocazia să o facă gratuit, lângă Turnul Chindia, la Curtea Domnească.

Activităţile s-au  adresat tuturor categoriilor de elevi: începând cu preşcolarii şi terminând cu liceenii, oferind, în egală măsură, şi cadrelor didactice posibilitatea de a învăţa în acelaşi timp cu aceştia.

Deși vremea nu ne-a ajutat prea mult, lucrul acesta observandu-se în numărul vizitatorilor, care a fost de 21.758, mai mic comparativ cu anul trecut, elevii din afara județului (București, Pitești, Ploiești, Topoloveni, Craiova, Buzău etc.) au venit în număr foarte mare, 3.995, în creștere cu 15%, față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 3.466.

Atmosfera din această săptămână a fost una specială, fiind trăită atât de elevi, cât şi de profesori cu sentimentul câştigării unor experienţe noi. Copiii au fost dornici de a participa la orice acţiune, de a experimenta sau exersa, profesorii dispuşi să socializeze cu elevii lor, într-un context non-formal, destins, prielnic pentru cunoaştere, care să pună în valoare talentele, preocupările şi competenţele elevilor în domenii cât mai diverse.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Rezultatele programului educaţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” desfăşurat la Curtea Domnească