ÎCCJ: Deputatul Ion Stan nu poate părăsi ţara


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> ÎCCJ: Deputatul Ion Stan nu poate părăsi ţara

ÎCCJ: Deputatul Ion Stan nu poate părăsi ţara


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

ion stanÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins joi cererea deputatului Ion Stan de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara instituită de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), formulată în dosarul în care este anchetat pentru trafic de influenţă.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins pe 21 decembrie, prin vot, raportul Comisiei juridice cu privire la cererea procurorilor privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului social-democrat Ion Stan. Au fost exprimate 145 de voturi pentru şi 226 împotrivă.

Ion Stan şi şoferul acestuia, Florin Sarca, au fost puşi sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenţă.

Procurorii susţin că, în perioada 12 – 14 noiembrie, deputatul Ion Stan a pretins de la un denunţător 130.000 lei, bani destinaţi pentru achiziţionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în campania electorală, precum şi pentru achiziţionarea unor produse alimentare ce urmau a fi împărţite în preajma alegerilor parlamentare.

Stan ar fi pretins banii lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrări de către firmele controlate direct sau indirect de denunţător.

Potrivit DNA, în zilele de 16, 19, 21 şi 22 noiembrie Ion Stan a primit, prin intermediul lui Florin Sarca, patru tranşe a câte 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărţite în campania electorală.

Ion Stan mai este acuzat că în perioada mai – iunie 2009, având funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene Dâmboviţa, a pretins şi a primit, în mod indirect, în beneficiul formaţiunii politice din care face parte, de la acelaşi denunţător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 100.000 euro.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
ÎCCJ: Deputatul Ion Stan nu poate părăsi ţara