Principesa Sofia a României a împlinit astăzi 55 de ani!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Principesa Sofia a României a împlinit astăzi 55 de ani!

Principesa Sofia a României a împlinit astăzi 55 de ani!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

          Născută la Palatul Tatoi din Grecia în anul 1957, Alteța Sa Regală Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai al României și a Reginei Ana.

          Conform noului Statul al Casei Regale (n.r.: 30 decembrie 2007), Principesa României este a opta pe linia succesiunii la conducerea Casei și la Tron. Deși șansele de a bifa conducerea sunt mici, în ceea ce privește al doilea aspect, tronul, drepturile la acesta se pare că i-au fost tăiate. Motivul este constituit de atitudinea rebelă pe care Principesa Sofia a adoptat-o de-a lungul timpului.

          La 31 de ani se căsătorea cu un francez cu titlu nobiliar inventat! Michel de Laufenburg, pe numele său real Alain Biarneix. Principesa a riscat și a pierdut! În urma căsătoriei ea și-a luat adio de la titlul de “Prințesă a României” și, totodată, multe drepturi i-au fost amputate de către tatăl său, Regele Mihai. 11 ani mai târziu a dat naștere unei frumoase fetițe, Elisabeta-Maria. În momentul în care aceasta a împlinit 3 ani, părinții săi, Principesa Sofia și Alain Biarneix, încheiau căsătoria.

          După toate acestea, Principesa Sofia și-a găsit totuși un refugiu. Fotografia.
          Ea a studiat la University of North Carolina (“Fine Arts and Photography”) și la Corcoran College of Art and Design (“Graphic Design”). Temele pe care le abordează sunt destul de diversificate însă peisajele sunt cele care predomină. Acestea îmbină armonios sensibilitatea și dragostea față de natură.

          Un alt aspect de reținut este faptul că până la data de 10 mai 2011, Alteța Sa Regală a fost atât Principesă a României cât și Principesă de Hohenzollern. De mai bine de un an, cel de-al doilea titlu nu îi mai este atribuit.

          Tot astăzi, 29 octombrie 2012, Casa Regală a sărbătorit și 137 de ani de la nașterea Reginei Maria, bunica Regelui Mihai.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre: , , , , , ,
Articolul are 3.156 vizualizări
Publicat pe 30 octombrie 2012 de Ioana Radu
Articole similare:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Principesa Sofia a României a împlinit astăzi 55 de ani!