FLAGRANT: 400 de lei mită pentru un cazan de ţuică în Dâmboviţa


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> FLAGRANT: 400 de lei mită pentru un cazan de ţuică în Dâmboviţa

FLAGRANT: 400 de lei mită pentru un cazan de ţuică în Dâmboviţa


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Doi vameşi de la Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Dâmboviţa au fost prinşi în flagrant de ofiţerii şi procurorii anticorupţie primind 400 de lei mită de la o persoană care a cerut să-i fie desigilat cazanul pentru ţuică. Magistraţii au decis că vameşii pot fi cercetaţi în libertate, pe numele lor fiind emise, în schimb, interdicţii de a părăsi ţara.

Potrivit unor surse judiciare, flagrantul a fost organizat ieri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce un dâmboviţean s-a plâns că, deşi este printre puţinii care respectă legea şi a declarat cazanul de ţuică pentru a plăti accizele aferente cantităţii de alcool produse, vameşii îi cer mită.

Potrivit legii, producătorul de alcool este obligat să anunţe autorităţile vamale că deţine un alambic, iar acesta este sigilat de lucrătorii Direcţiei Judeţeane de Accize şi Operaţiuni Vamale şi desigilat atunci când proprietarul solicită şi declară cantitatea de alcool pe care doreşte să o producă.

Dâmboviţeanul le-a declarat procurorilor că vameşii i-au cerut 400 de lei ca să-i desigileze cazanul, deoarece reprezentanţii Direcţiei Judeţeane de Accize şi Operaţiuni Vamale nu ar fi avut cum să controleze cu exactitate cât alcool va curge prin spirala alambicului.

Astfel, procurorii, ajutaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, au organizat flagrantul chiar în curtea denunţătorului.

Sursa: evz.ro

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre:
Articolul are 2.048 vizualizări
Publicat pe 5 mai 2011 de eTargoviste.ro

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
FLAGRANT: 400 de lei mită pentru un cazan de ţuică în Dâmboviţa