„Ce înseamnă pentru tine o Uniune Europeană extinsă?”, concurs pentru tinerii dâmbovițeni


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> „Ce înseamnă pentru tine o Uniune Europeană extinsă?”, concurs pentru tinerii dâmbovițeni

„Ce înseamnă pentru tine o Uniune Europeană extinsă?”, concurs pentru tinerii dâmbovițeni


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Comisia Europeană a lansat un concurs de redactare (vezi AICI detalii), intitulat „Ce înseamnă pentru tine o Uniune Europeană extinsă?”, adresat tinerilor din UE precum și celor din țările care fac obiectul procesului de extindere. Câștigătorii vor fi premiați cu o vizită de două zile la Bruxelles și cu un e-reader.

Anul 2014 marchează împlinirea a 10 ani de la cea mai mare rundă de extindere a UE, care a marcat aderarea a zece state. În prezent, perspectiva aderării la UE este deschisă pentru Albania, Bosnia și Herțegovina, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Islanda, Kosovo*, Muntenegru, Serbia și Turcia.

În acest context, concursul le va permite tinerilor (cu vârsta între 15 și 25 de ani) să-și împărtășească opiniile cu privire la următoarele întrebări:

  • Ce poate învăța Uniunea Europeană de azi, cu 28 de state membre,  din trecutul ei, pentru a-și îmbunătăți viitorul?

Ce înseamnă pentru tine o Uniune Europeană extinsă?

Participanții sunt invitați să scrie un articol (max. 700 de cuvinte) sau cel mult trei postări de blog (max. 700 de cuvinte în total). Concursul va fi deschis până pe 11 mai 2014.

Juriile naționale vor alege un candidat din fiecare grupă de vârstă (15-18 ani și 19-25 de ani) care va fi evaluat ulterior de către un juriu internațional. Celei mai bune lucrări din fiecare  categorie îi va fi acordat premiul cel mare.

9-mai

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Articolul are 1.468 vizualizări
Publicat pe 12 mai 2014 de Crina Zamfirescu

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
„Ce înseamnă pentru tine o Uniune Europeană extinsă?”, concurs pentru tinerii dâmbovițeni