22 martie, Ziua Mondială a Apei!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> 22 martie, Ziua Mondială a Apei!

22 martie, Ziua Mondială a Apei!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

ziua_apeiZiua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an la 22 martie, constituind o modalitate de a concentra atenţia internaţională asupra importanţei apei în general, ca element esenţial pentru viaţă, fiind şi o ocazie de a susţine un mangement mai eficient al resurselor de apă potabilă.

O zi internaţională de celebrare a apei a fost propusă prima oară în anul 1992, la Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediul Înconjurător şi Dezvoltare. Adunarea generală a O.N.U. a răspuns desemnând 22 martie 1993 ca prima Zi Mondială a Apei. În fiecare an, această zi supune interesului internaţional o problematică specifică apei potabile. Din această perspectivă, anul 2013 a fost denumit Anul Internaţional al Cooperării în Domeniul Apei, prin care se atrage atenţia asupra faptului că o cooperare la nivel planetar este esenţială în stabilirea unui echilibru între nevoile şi priorităţile populaţiei lumii şi distribuirea în mod echitabil a acestei resurse vitale, care trebuie utilizată şi ca un instrument al păcii.

Cu acest prilej, Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa atrage din nou atenţia asupra folosirii raţionale a resurselor de apă potabilă şi s-a alăturat campaniei de strângere de semnături “Apa – un drept al omului”, inţiată de Fundaţia „Eurodemocraţia”, prin care se  solicită Uniunii Europene să garanteze acest drept, prin promovarea serviciilor de alimentare cu apă şi salubrizare, ca servicii publice esenţiale
   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre:
Articolul are 1.726 vizualizări
Publicat pe 22 martie 2013 de Ioana Radu
Articole similare:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
22 martie, Ziua Mondială a Apei!