Vezi ce schimbări aduce noul Cod Rutier


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Vezi ce schimbări aduce noul Cod Rutier

Vezi ce schimbări aduce noul Cod Rutier


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

61217520Legea nr. 203/2012 pentru modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 760, din 12 noiembrie 2012, după ce a fost adoptată de deputaţi la final de octombrie si de senatori în septembrie.

Potrivit noilor reglementări, ce se aplică din data de 19 ianuarie 2013, mopedele sunt considerate autovehicule, ceea ce înseamnă că pentru a le conduce este nevoie de permis de conducere.

Pentru conducerea mopedelor este necesar un permis de categoria AM, care poate fi obţinut doar de tinerii care au cel puţin 16 ani împliniţi. Permisul AM este valabil 10 ani, iar obţinerea lui depinde de susţinerea unei probe teoretice de verificare a cunoştinţelor, dar şi a unei probe practice de verificare a aptitudinilor şi comportamentului.

Noul Cod Rutier mai prevede că permisul de conducere poate fi reînoit doar după un control medical prealabil corespunzător categoriei deţinute.

Legea conţine câteva reglementări şi în ceea ce priveşte circulaţia pe biciclete. Astfel, dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulaţiei bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Articolul are 1.566 vizualizări
Publicat pe 20 ianuarie 2013 de Ioana Radu

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Vezi ce schimbări aduce noul Cod Rutier