Vizită de lucru la Spitalul Județean Dâmbovița a preşedintelui CJD


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Vizită de lucru la Spitalul Județean Dâmbovița a preşedintelui CJD

Vizită de lucru la Spitalul Județean Dâmbovița a preşedintelui CJD


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

În sensul obiectivului asumat de a optimiza și rentabiliza întreg procesul administrativ de la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, mi-am propus în primele zile ale acestui an un tur de vizite la toate instituțiile și societățile comerciale subordonate CJD. Am început acest circuit cu Spitalul Județean Dâmbovița, vizitând ieri locația centrală, secția Boli Infecțioase și secția externă de la Voinești.

Primele concluzii pot fi structurate astfel:
·        Proiectul european „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean Dâmbovița” se derulează în parametri relativ normali după discuțiile dure purtate cu reprezentanții constructorului (grupul VAMED) în luna decembrie a anului trecut. Am profitat de întâlnirea de ieri pentru a înnoi avertismentul ferm către firma constructoare că nu voi ezita să procedez la rezilierea contractului dacă nu va respecta graficul de lucrări stabilit. Și voi continua să merg săptămânal pe șantier pentru a urmări desfășurarea lucrărilor.
·        Am luat decizia reabilitării zonei de primiri urgențe pentru argumentul de bun simț că acolo se întâmplă primul contact al omului cu Spitalul Județean. E nevoie de lucrări de amenajare și corectare a fluxurilor, investiție pe care o consider prioritară.
·        Cu privire la Secția de Oncologie și la subiectul abordat pe larg de presa locală și centrală, comentariile cu privire la situația de acolo obligă la anumite nuanțe. În sensul că, după cum am constatat eu însumi la fața locului, secția oferă condiții de cazare și tratament foarte bune. Problemele semnalate sunt, însă, reale și țin de modul eronat în care au fost organizate cabinetele, saloanele. Sunt greșeli de proiectare care nu mai pot fi corectate în această fază. Soluția montării unui lift exterior este una de viitor, care nu poate avea susținere financiară în anul 2013. În ciuda acestor dificultăți care afectează fluxul secției, pot să afirm că ele nu sunt de natură să influențeze calitatea actului medical.
·        Am dispus ca, pe resurse proprii, cu personalul propriu, să se facă urgent lucrările de amenajare și igienizare a depozitului de alimente din proximitatea blocului alimentar al Spitalului, depozit pe care l-am găsit într-o stare jalnică. Fac mențiunea că spațiul nu a mai fost utilizat în ultima perioadă, vechea conducere găsind de cuviință să organizeze un alt depozit la Gura Ocniței. Am cerut ca, în termen de două săptămâni, să-l găsesc funcțional. Și nu am fost de acord ca lucrarea să fie scoasă la licitație publică, în condițiile în care avem peste 160 de persoane – personal administrativ – angajate la Spitalul Juddețean.
·        Se impune amenajarea intrării în curtea Spitalului și reorganizarea modului de acces pentru personalul medical, pacienți, vizitatori. Vom moderniza poarta și zona de acces și vom amenaja cel puțin o parcare care să descongestioneze aglomerația din curte.
·        La Secția Boli Infecțioase voi dispune o expertizare a clădirii, constatând, în cadrul vizitei, că starea interioară se prezintă în condiții mult mai bune decât ce vedem la exterior. E motivul pentru care vom demara acolo o reparație consistentă: acoperiș, tencuieli exterioare, refacerea instalațiilor sanitare.
·        La Voinești vom analiza posibilitatea transferului Centrului de Sănătate către Primăria Voinești. Demersul răspunde solicitării primarului Sandu Gabriel, care își asumă lucrările de reparații curente, capitale și asigurarea sumelor necesare funcționării Centrului. De asemenea, există și posibilitatea accesării unui proiect european de către un partener privat care dorește să dezvolte o secție de pediatrie.
Sunt câteva concluzii pe care le-am fundamentat și pe care le fac cunoscute, răspunzând astfel preocupărilor firești venite din partea opiniei publice. Adaug faptul că voi continua aceste deplasări în cursul zilelor următoare, atât la secțiile Spitalului Județean Dâmbovița, cât și la celelalte instituții și societăți comerciale subordonate Consiliului Județean.
   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Vizită de lucru la Spitalul Județean Dâmbovița a preşedintelui CJD