Urs capturat în zona Padina-Peştera


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Urs capturat în zona Padina-Peştera

Urs capturat în zona Padina-Peştera


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

ursUn urs aflat în zona Peştera – Padina, din Masivul Bucegi, unde sunt cazaţi sute de turişti în hoteluri sau cabane, a fost capturat, miercuri, de către lucrătorii Parcului Natural Bucegi, animalul fiind relocat.

Potrivit reprezentanţilor Parcului Natural Bucegi, ursul este de vârstă adultă, iar persoanele care l-au văzut în zonă spun că animalul a devastat tomberoanele şi poate deveni agresiv în lipsa hranei.

„În zona Padina – Peştera este o concentrare mare de turişti în aceste zile. Noi am montat o cuşcă lângă Hotelul Peştera cu momeală, la acţiune participând şi vânătorii de la Fondul Dunărea, zona fiind pe arealul lor de funcţiune, care face parte şi din Parcul Natural Bucegi. Ursul a fost capturat, va fi tranchilizat cu ajutorul specialiştilor de la I.C.A.S. Braşov şi va fi relocat la limita Parcului Natural Bucegi spre Leaota. Animalul este un exemplar matur, apărea noaptea, dar a fost semnalat şi ziua şi a devastat câteva tomberoane din zonă, în căutara hranei”, a declarat directorul Parcului Natural Bucegi, Horia Iuncu.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de duminică, ursul a fost văzut în zona Peştera de către un salvamontist aflat pe schiuri.

„Un alt urs a fost semnalat şi în zona Zănoaga – Bolboci, unde a intrat în opt căsuţe ale unui camping care nu este dat în folosinţă, devastând uşi, mobilier, saltele şi tomberoane cu gunoi. Astăzi (n.r.- miercuri), după capturarea animalului din zona Peştera – Padina, încercăm să-l prindem şi pe acesta şi să-l relocăm”, a mai spus Horia Iuncu.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea de capturare a ursului din zona Peştera – Padina, un exemplar de 220 de kilograme, s-a încheiat, iar animalul a fost relocat la limita Parcului Natural Bucegi spre Leaota, în zona Căşăriei.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Articolul are 1.491 vizualizări
Publicat pe 26 decembrie 2012 de Ioana Radu

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Urs capturat în zona Padina-Peştera