3 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă au intrat de astăzi în dotarea ISU Dâmboviţa


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> 3 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă au intrat de astăzi în dotarea ISU Dâmboviţa

3 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă au intrat de astăzi în dotarea ISU Dâmboviţa


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu a fost prezent astăzi, 23 septembrie la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa, unde a participat la recepţia finală a trei autospeciale, achiziţionate în cadrul proiectului „Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud Muntenia”.

Au mai fost prezenţi: reprezentanţi ai Prefecturii Dâmboviţa, Arhiepiscopiei Târgoviştei, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, precum şi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară.

Evenimentul de astăzi reprezintă un prim pas în dotarea cu tehnică de intervenție a subunităților ISU ”Basarab I” Dâmbovița prin proiectul “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Sud Muntenia”, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.3, derulat prin Consiliul Județean Dâmbovița.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii Sud Muntenia prin reducerea timpului de răspuns pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Noile autospeciale realizate pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare au în componență scule și accesorii pentru intervenția la incendii, complet de intervenție la descarcerare, complet medical pentru acordarea primului ajutor, precum și alte echipamente. Acestea au tracțiune 6×6 și pot fi utilizate și pe teren accidentat. Rezervorul autospecialei, de 5000 litri, este din inox și poate transporta și apă potabilă. Autospeciala tip Scania mai are în dotare și un tun pentru apă și spumă cu acționare manuală.

Valoarea totală a celor trei autospeciale este de 2.172.019 lei fără TVA.

Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu a evidenţiat importanţa dotării cu tehnică pentru intervenţii la dezastre a pompierilor dâmboviţeni: ”Pe data de 30 iunie, 2010, semnam împreună cu ceilalţi şase preşedinţi ai consiliilor judeţene din Regiunea 3 Sud Muntenia un proiect foarte important pentru siguranţa cetăţeanului şi pentru uşurarea muncii pompierilor. Este vorba despre dotarea fiecărui inspectorat pentru situaţii de urgenţă, din cele 7 regiuni, cu utilaje moderne, aşa cum sunt şi cele trei autospeciale care au venit astăzi şi pe care vă doresc din tot sufletul să le stăpâniţi în bună credinţă. Ştiu că în fiecare zi aveţi intervenţii grele, iar aceste utilaje moderne vă vor uşura munca. Aceste trei autospeciale vor fi repartizate astfel: una la Târgovişte, una în nordul judeţului, la Pucioasa şi una în sudul judeţului, la Titu. Sunt convins că le veţi folosi cu priceperea de care aţi dat dovadă şi până acum, mulţumindu-vă încă odată pentru activitatea pe care o prestaţi fiecare dintre dumneavoastră şi pentru pasiunea pe care o puneţi în exercitarea muncii de zi cu zi”.

De asemenea, preşedintele CJD, Florin Popescu a făcut cunoscut faptul că până la sfârşitul lunii octombrie a.c, vor mai fi achiziţionate pentru ISU Dâmboviţa şi alte autospeciale: ”În această toamnă vor mai intra în dotarea ISU încă două utilaje de capacitate mică, iar în luna octombrie un utilaj pentru descarcerare grea, întrucât există din ce în ce mai multe accidente rutiere şi ştiu că vă este destul de greu să interveniţi prompt. În cursul anului viitor vor mai veni încă patru ambulanţe de tip B2. Acesta nu este decât un început de dotare ISU Dâmboviţa”.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
3 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă au intrat de astăzi în dotarea ISU Dâmboviţa