95% din cabinetele medicale din Dambovita nu sunt dezinfectate sau deratizate


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> 95% din cabinetele medicale din Dambovita nu sunt dezinfectate sau deratizate

95% din cabinetele medicale din Dambovita nu sunt dezinfectate sau deratizate


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Circa 95% dintre cabinetele medicilor de familie din Dâmboviţa nu au spaţii corespunzătoare şi aparatură pentru sterilizarea instrumentarului medical, nu dispun de apă caldă, uneori nici de apă rece şi nu au efectuat operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare. După cum a declarat recent şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, Claudiu Dumitrescu, au fost verificate, în ultimele două săptamâni, 72 de cabinete ale medicilor de familie din judeţ.

În 95% din unităţile controlate în această acţiune tematică nu s-au efectuat operaţiuni de dezinsecţie-deratizare. Peste 90% din cabinetele medicale controlate nu deţin structura funcţională prevăzută de Ordinul Ministerului Sănătăţii, astfel că 19 cabinete nu utilizează sală de tratamente din cauza inexistenţei unei surse care să realizeze microclimatul corespunzător, 36 cabinete nu deţin spaţii şi aparatura necesară desfăşurării operaţiunilor de sterilizare, 20 de cabinete nu asigură spaţii anexe pentru depozitarea intermediară a deşeurilor, a materialelor şi ustensilelor de curăţenie”, a precizat directorul DSP Dâmboviţa.

Cabinete cu cele mai mari deficienţe sunt în localităţile Corneşti, Cojasca, Răzvad şi Dărmăneşti. Pentru deficienţele constatate în acţiunea de control DSP a dat 31 sanctiuni, dintre care 21 amenzi, în valoare totala de 11.900 de lei şi 10 avertismente.

Sursa: www.cronicaromana.ro

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre:
Articolul are 1.994 vizualizări
Publicat pe 4 martie 2011 de eTargoviste.ro
Articole similare:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
95% din cabinetele medicale din Dambovita nu sunt dezinfectate sau deratizate