Actiune de prevenire a accidentelor rutiere in randul copiilor la Targoviste


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Actiune de prevenire a accidentelor rutiere in randul copiilor la Targoviste

Actiune de prevenire a accidentelor rutiere in randul copiilor la Targoviste


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Prevenirea implicării copiilor în accidentele de circulaţie rutieră reprezintă o latură importantă pentru poliţiștii dâmboviţeni. Una dintre cauzele producerii accidentelor de circulaţie este traversarea neregulamentară a pietonilor. Deşi pietonilor – copiilor li se acordă o mare atenţie pe linia educaţiei rutiere, totuşi au fost cazuri în care aceştia nu au respectat regulile de circulație și au fost implicați în accidente rutiere.

Pentru însuşirea unui comportament adecvat în traficul rutier, precum şi pentru cunoaşterea regulilor de circulaţie de către elevi, poliţişti din cadrul structuri prevenire au derulat, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii Târgovişte, o activitate de educaţie rutieră cu elevii clasei a III a de la Şcoala nr. 2. – I.A.B.Voineşti, din municipiul Târgovişte.

Cu această ocazie, copiii au vizionat un film educativ “Drumul colorat”, care i-a ajutat să inţeleagă mai bine regulile de circulaţie atât în calitate de pietoni, cât şi de pasageri. Cunoscund regulile de circulaţie şi respectându-le elevii vor putea să se ferească de accidente.

In urma filmuleţului vizionat au aflat pe unde au voie să circule, când să traverseze strada, care sunt locurile unde au voie să se joace, care este rolul agentului de circulaţie, ce semnificaţie au unele indicatoare şi marcaje rutiere.
De asemenea, educaţia rutieră trebuie continuată de către părinţi, responsabilitatea familiei în apărarea vieţii copilului constând în exemplul pozitiv dat de părinte în toate deplasările cănd însoţeşte copilul pe jos sau cu maşina, în urmărirea lui atentă când traversează strada şi să-l îndrume permanent să se joace în zone special amenajate.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre: ,
Articolul are 2.392 vizualizări
Publicat pe 6 decembrie 2010 de eTargoviste.ro

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Actiune de prevenire a accidentelor rutiere in randul copiilor la Targoviste