Ziua sigurantei pe internet si in Dambovita


Home >> Evenimente Targoviste >> Ziua sigurantei pe internet si in Dambovita

Ziua sigurantei pe internet si in Dambovita

Data: 8 februarie 2011

(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Centrul Regional Ploieşti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane marcheză ZIUA SIGURANŢEI  PE INTERNET prin desfăşurarea de activităţi preventive pe linia traficului de persoane în şcolile din cele 3 judeţe de competenţă: Prahova, Buzău şi Dâmboviţa.

Ziua Sigurantei pe Internet este un eveniment de anvergura europeana, desfasurandu-se anual in luna februarie, sub egida retelei europene „INSAFE” – European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. In Romania, evenimentul Ziua Sigurantei pe Internet este organizat si promovat de Consortiul Sigur.info format din Organizatia Salvati Copiii Romania, ca si Coordonator national al proiectului, Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.

În scopul prevenirii traficului de fiinţe umane prin intermediul internetului şi telefoniei mobile, reprezentanţii Centrului Regional Ploieşti îşi propun să promoveze utilizarea într-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ale de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet. De asemenea, ne vom concentra asupra modului în care copiii si tinerii gestioneaza imaginile on-line si, prin urmare, modul in care avem de a face cu viata privata in mediile digitale.

Comparând  România cu restul Europei,(conform unor studii) constatăm că avem cea mai tânără populaţie ce utilizează internetul: 40% sunt tineri cu vârste cuprinse între 15-24 ani. De asemenea, avem populaţia cu experienţa cea mai mică în utilizarea internetului, mai mult de jumătate dintre romînii care navighează pe internet fac acest lucru de mai puţin de 4 ani. Internetul oferă copiilor şi tinerilor şi oportunităţi precum: accesul la multe informaţii de calitate şi şansa de a comunica, dar oferă şi pericole precum: accesul la informaţii neverificate, eronate, copiii comunică cu persoane necunoscute, petrec prea mult timp pe internet şi neglijează şcoala, creează dependenţă şi uneori poate deveni un mediu important  de recrutare în traficul de fiinţe umane.

La data de 8 februarie 2011, vom desfăşura campanii de informare  în colaborare cu lucrători din cadrul Compartimentului  de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii- I PJ Dâmboviţa , reprezentanţi ai ONG”Salvaţi Copiii”  la Şcolile g-rale nr. 3 ”Smaranda Gheorghiu” şi nr. 8 ”Mihai Viteazu” din mun. Târgovişte, în data de 9 februarie vom desfăşura activităţi în colaborare cu poliţişti de proximitate din cadrul IPJ Prahova în mun. Ploieşti la Colegiul naţional “Nichita Stănescu” şi or. Boldeşti-Scăieni (Şcolile g-rale nr.1 şi 2),  iar în data de 10 februarie vom desfăşura activităţi în mun. Buzău cu sprijinul Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Buzău la Şcoala g-rală nr.15 şi Grup Şcolar Transporturi.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Articolul are 1.265 vizualizări
Publicat pe 4 februarie 2011 de eTargoviste.ro

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Ziua sigurantei pe internet si in Dambovita