1,8 milioane de euro pentru promovarea orasului Targoviste


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> 1,8 milioane de euro pentru promovarea orasului Targoviste

1,8 milioane de euro pentru promovarea orasului Targoviste


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Municipalitatea târgovișteană continuă să atragă fonduri europene pentru moderzizarea, reabilitarea și promovarea anumitor obiective de interes general.

Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgoviște a declarat că:
„Aceste investiții se bazează pe promovarea turistică a muzeelor târgoviștene, a mănăstirilor vechi,  a bisericilor de la sfârșitul secolelor XIV, XV, XVI, XVII, XVIII ,XIX și promovarea turistica a Curtii Domnesti. Sunt cele 9 proiecte de hotărâre care au primit votul Consiliului Local Municipal Târgoviște și sunt depuse pentru obținerea finanțării.

Aceste proiecte fac parte din obiectivele pe care ni le-am propus și privesc restaurarea patrimoniului cultural istoric, dezvoltarea infrastructurii turistice și promovarea turistică a edificiilor istorice și culturale. Este un obiectiv care va pune bazele unei dezvoltări durabile a obiectivelor turistice, având în vedere resursele de care dispune municipiul Târgoviște, dar și beneficiile pe care le pot aduce comunității locale aceste investiții.”

Este vorba de un număr de 14 biserici – 5 din secolele XVII – XVIII, 4 din secolul XVI, 5 din secolele XIV –XV respectiv:  bisericile Crețulescu, Tăierea Capului SF. Ioan Botezătorul, Stelea, Sfinții Voievozi Mihai și Gavril, biserica Geartoglu, Mitropolia TGV, Sf Nicolae Andronești, biserica Albă și SF. Gheorghe( SUSENI) ,  Târgului Sf Dumitru Buzinca, Sf Împărați C-tin și Elena, Stolnicului, Sf Atanasie și Chiril, Sf. Nicolaie Simuleasa.

Se are în vedere crearea unui brand turistic, care să contribuie la valorificarea potențialului cultural-istoric, la îmbunătățirea imaginii localității, a regiunii și de ce nu, a României, dar și la stimularea creșterii economice a Târgoviștei prin turism. De asemenea, un alt proiect presupune promovarea bisericilor de la sfârșitul de veac XIX și începutul secolului XX – Biserica Lemnului, SF. Nifon( Sârbi), Izvorul Tămăduirii, Sf. Împărați și Cuvioasa( Priseaca), Sinagoga și Biserica Catolică Sf. Francisc din Assisi.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

"1,8 milioane de euro pentru promovarea orasului Targoviste" - 1 comentariu

  1. Octav spune:

    Numai in romania statul sau primariile platesc pentru renovarea bisericilor, iar Biserica se imbogateste vanzand bilete la intrare! Numai in romania platesti la intrare in biserici sau in cimitire (vezi cimitirul vesel din Sapanta). RUSINE!

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
1,8 milioane de euro pentru promovarea orasului Targoviste