Accident rutier grav in municipiul Targoviste soldat cu ranirea a 2 persoane


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Accident rutier grav in municipiul Targoviste soldat cu ranirea a 2 persoane

Accident rutier grav in municipiul Targoviste soldat cu ranirea a 2 persoane


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

În ziua de 11 august 2010, în jurul orei 17:30, în municipiul Târgoviște, la intersecția străzilor ”Calea București” cu ”Calea Ialomiței” s-a produs un accident grav soldat cu două victime, în următoarele împrejurări:

P. Romulus, de 47 de ani, din comuna Răzvad, în timp ce conducea un moped, la efectuarea virajului către stânga nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus regulamentar din sens opus de M. Ciprian, de 25 de ani, din municipiul Târgoviște, intrând în coliziune cu acesta.

Din accident a rezultat rănirea gravă a lui P. Adriana-Maria, de 21 de ani, din municipiul Târgoviște, pasager pe moped și rănirea ușoară a conducătorului mopedului.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 184 Cod Penal, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Pentru a evita producerea unor evenimente similare, poliția recomandă:

Vârsta minimă pe care trebuie să o aibă o persoană pentru a putea conduce un moped / scuter pe drumurile publice este de 16 ani.
Persoanele care nu posedă permis de conducere pot conduce mopede pe drumurile publice numai dacă fac dovada că au absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule.
Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de mopede sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate, certificatul de absolvire a cursului de legislaţie rutieră şi certificatul de înregistrare a vehiculului.
Pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii motocicletelor, mopedelor şi persoanele transportate pe acestea au obligaţia să poarte casca de protecţie omologată.
Conducătorii mopedelor sunt obligaţi să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării pe drumurile publice.
Este obligatorie pentru conducătorul scuterului îmbrăcămintea cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Accident rutier grav in municipiul Targoviste soldat cu ranirea a 2 persoane