Băsescu: Iubitorii de câini să ia maidanezii acasă. Cei neadoptaţi să fie EUTANASIAŢI


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Băsescu: Iubitorii de câini să ia maidanezii acasă. Cei neadoptaţi să fie EUTANASIAŢI

Băsescu: Iubitorii de câini să ia maidanezii acasă. Cei neadoptaţi să fie EUTANASIAŢI


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

traian-basescuPreşedintele Traian Băsescu face apel la Guvern să emită o Ordonanţă de Urgenţă prin care să stabilească „un termen scurt sau rezonabil” în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

„Fac apel la Guvern, pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare, fac apel la Guvern să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia câinii maidanezi acasă, să-i ţină în ţarcul lor, după care cei care nu au fost adoptaţi de iubitorii de câini să fie imediat eutanasiaţi”, a afirmat Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui, castrarea câinilor prelungeşte timpul până la care animalele acestea vor dispărea – 12-15-18 ani. „Castrarea e o soluţie pe termen lung, care s-a dovedit că nu dă rezultate”, a spus preşedintele.

Potrivit lui Băsescu, rezultatul actualei legislaţii care vizează castrarea şi îngrijirea câinilor s-a dovedit un eşec. „Nu trebuie să mai aşteptăm să mai moară un copil”, a spus preşedintele.

„Nu putem pune câinii mai presus de oameni, mai presus de copii (…) Sunt revoltat de demagogia legată de iubitorii de câini”, a spus preşedintele.

El a menţionat că are acasă cinci câini.

„Acum vă iau într-un microbuz şi vă duc la mine acasă. Am cinci câini, trei de pe stradă. (…) Cazul copilului nu ne mai lasă să aşteptăm (…) Castrarea câinelui nu-i scoate dinţii”, a spus Băsescu.

Sursa: Mediafax

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre: , , ,
Articolul are 2.302 vizualizări
Publicat pe 4 septembrie 2013 de Ioana Radu
Articole similare:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Băsescu: Iubitorii de câini să ia maidanezii acasă. Cei neadoptaţi să fie EUTANASIAŢI