Trei administratori din Dambovita cercetati de politie pentru evaziune fiscala


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Trei administratori din Dambovita cercetati de politie pentru evaziune fiscala

Trei administratori din Dambovita cercetati de politie pentru evaziune fiscala


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Dâmboviţa sunt suspectaţi că au comercializat mărfuri în valoare de peste 3.500.000 de lei, fără să înregistreze în contabilitate veniturile aferente / Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală.

Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu comisari ai Gărzii Financiare Dâmboviţa, au efectuat un control la o societate comercială ce avea ca obiect principal de activitate comercializarea cu amănuntul a materialelor de construcţii, firmă aflată în reorganizare judiciară.

În urma activităţii desfăşurate, oamenii legii au constatat că reprezentanţii firmei, ALEXANDRU S. şi GHEORGHE Z, în perioada 31 decembrie 2009 – 26 iulie 2010, cu complicitatea CRISTINEI S., administratorul judiciar desemnat în cadrul procedurii de reorganizare, au comercializat mărfuri în valoare de 3.578.548 lei, fără să înregistreze în contabilitate veniturile aferente.

În acest mod, reprezentanţii firmei s-au sustras de la plata T.V.A. cu 571.365 lei şi impozit pe profit de 74.739 lei.

Pe numele celor trei suspecţi, poliţiştii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 literele a, b din Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre: ,
Articolul are 1.466 vizualizări
Publicat pe 29 iulie 2010 de eTargoviste.ro

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Trei administratori din Dambovita cercetati de politie pentru evaziune fiscala