Noul proprietar al fostelor combinate Mechel reporneşte producţia la Târgovişte şi Buzău


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Noul proprietar al fostelor combinate Mechel reporneşte producţia la Târgovişte şi Buzău

Noul proprietar al fostelor combinate Mechel reporneşte producţia la Târgovişte şi Buzău


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

mechel-targoviste-1Noul proprietar al fostelor combinatelor siderurgice din România ale grupului rus Mechel, firma Invest Nikarom, va reporni în luna martie producţia la unităţile din Târgovişte şi Buzău şi ar putea lua în calcul revânzarea unităţilor din Brăila şi Câmpia Turzii, dacă va găsi cumpărători.

Acţionarul a spus următoarele: „la începutul lunii martie vor reporni unităţile de la Târgovişte şi Buzău, care reprezintă 80% din capacităţile de producţie ale Mechel din România. Domnul Chumakov m-a asigurat că are în vedere atragerea de investiţii pentru aceste combinate. Laminorul Brăila şi Câmpia Turzii vor fi supuse unui proces de reorganizare şi, în funcţie de rezultate, se va discuta şi numărul de salariaţi care vor fi reintegraţi. Acţionarul nu a exclus şi posibilitatea unor disponibilizări, dar a pus-o în contextul reuşitei acestei strategii (…) şi nici ipoteza că dacă va exista un investitor care să le preia să le vândă„, a afirmat vineri Ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Vosganian s-a întâlnit vineri cu Viktor Chumakov, unul dintre asociaţii firmei Invest Nikarom, care a preluat pentru suma simbolică de 52 de euro toate cele cinci combinate siderurgice din România deţinute anterior de grupul rus Mechel.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Firma Invest Nikarom, înregistrată în România, are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.

Potrivit lui Vosganian, industria siderurgică românească a fost printre cele mai afectate de criza economică, iar între 2008-2012 a pierdut circa o treime din capacităţile de producţie. De asemenea, producţia de oţel în România a scăzut de la 5 la 3 milioane de tone, iar aproximtiv 10.000 locuri de muncă din această industrie au dispărut.

Combinatele deţinute anterior de Mechel dispun de o capacitate de producţie de 1 milion tone de oţel anual şi au circa 4.000 de salariaţi, a precizat ministrul.

Combinatul siderurgic Mechel Târgovişte a cerut marţi intrarea în insolvenţă, într-un dosar înregistrat la Tribunalul Dâmboviţa.

Premierul Victor Ponta a promis, miercuri, sprijinul Guvernului pentru orice nou investitor care să salveze uzinele din România aparţinând companiei Mechel,

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
Noul proprietar al fostelor combinate Mechel reporneşte producţia la Târgovişte şi Buzău