Popescu şi Boriga vor ca Târgoviştea să fie capitala regiunii 3 Sud Muntenia!


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Popescu şi Boriga vor ca Târgoviştea să fie capitala regiunii 3 Sud Muntenia!

Popescu şi Boriga vor ca Târgoviştea să fie capitala regiunii 3 Sud Muntenia!


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

turnul-chindieiDeputatul PDL Florin Popescu și primarul Gabriel Boriga au lansat un apel pentru încheierea unui Pact politic și social privind stabilirea municipiului Târgoviște drept capitală a regiunii 3 Sud (Muntenia).

“Târgovişte merită şi trebuie să devină capitala regiunii 3 Sud! Proiectul privind regionalizarea României, una din marile provocări politice ale anului 2013, poate reprezenta o nouă şansă pentru municipiul nostru, cu condiţia ca politicienii şi societatea civilă să se implice în atingerea acestui deziderat.

Reorganizarea administrativ-teritorială trebuie să asigure, în principal, debirocratizarea procedurilor de lucru, atât în raport cu cetăţeanul, cât şi cu organismele europene, dar şi o mai bună gestionare a resurselor, ceea ce va duce la o creştere a dezvoltării economice.

Reamintim că proiectul privind regionalizarea a fost depus încă din anul 2011 la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Prin susţinerea noastră, proiectul de regionalizare prevede ca municipiul Târgovişte să fie capitala regiunii 3 Sud. De altfel, istoria, tradiţia şi prestigiul de care se bucură, recomandă din plin Târgoviştea pentru a deveni capitala regiunii.

Pentru maximizarea şanselor ca vechea Cetate de Scaun să recapete strălucirea de altă dată, am lansat forţelor politice şi societăţii civile din Dâmboviţa un apel privind încheierea unui Pact politic şi social, la nivelul judeţului.

Pactul trebuie să statueze angajamentul nostru ferm de a sprijini necondiţionat proiectul prin care capitala regiunii 3 Sud va fi municipiul Târgovişte”.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
Popescu şi Boriga vor ca Târgoviştea să fie capitala regiunii 3 Sud Muntenia!