Florin Popescu: „Guvernul USL pune piciorul pe grumazul ţărănimii”


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Florin Popescu: „Guvernul USL pune piciorul pe grumazul ţărănimii”

Florin Popescu: „Guvernul USL pune piciorul pe grumazul ţărănimii”


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

10_Florin_PopescuÎn plină criză economică, Guvernul USL mai bate un cui la coşciugul agriculturii româneşti! Impozitul pe venit, aplicat micilor fermieri pe baza unor norme de venit (!) stabilite din pix, de la Bucureşti, va conduce la distrugerea fragilei clase de mijloc din agricultura românească.

OG 8/23.01.2013, adoptată de Guvernul USL cu maximum de discreţie, va conduce la falimentarea a sute de mii de mici fermieri din toată ţara, oameni care abia de reuşesc să asigure pâinea cea de toate zilele pentru ei şi familiile lor. Oameni harnici, care muncesc din greu pământul, vor fi pur şi simplu aduşi în pragul falimentului. Exemplele extrase din actul normativ asumat de executiv sunt elocvente. Pomicultorii vor plăti bir la stat aproximativ 500 de lei pentru fiecare hectar. La fel, cultivatorii de cartofi vor fi obligaţi să bage în buzunarele statului aproape 6 (şase) sute de lei pentru fiecare hectar de teren cultivat. Cum producătorii abia reuşeau toamna trecută să vândă cartofii cu 30-35 de bani kilogramul, un calcul simplu indică proporţiile jafului la care statul se dedă împotriva ţăranilor: pentru fiecare hectar, cultivatorii vor fi obligaţi să plătească echivalentul a aproape 2 (două) tone de cartofi! Micii crescători de animale, care au în bătătură 3 vaci, vor plăti impozit 217 lei pe an. Nici legumicultorii nu scapă lăcomiei guvernului. Ei vor fi obligaţi să plătească aproape 1300 de lei pentru fiecare hectar cultivat în câmp şi peste 6400 de lei (aproape 1500 de euro!) pe hectar, în cazul legumelor cultivate în spaţii protejate – sere, solarii etc.

Comportându-se asemenea unui tâlhar la drumul mare, Guvernul pune în pericol firava clasă mijlocie din agricultură. Incapabil să gestioneze situaţia economică a ţării, agravată tocmai din pricina guvernării iresponsabile din ultimele 9 luni, executivul jupoaie prin biruri aberante ţăranii harnici, care muncesc din greu pentru a-şi asigura un trai decent. În acelaşi timp, din considerente electorale, puterea USL cheltuie sume colosale cu ajutoare sociale dirijate spre cei cărora nu le place munca.

În calitatea mea de deputat de Târgovişte, nu pot să nu atrag atenţia asupra efectelor dezastruoase pe care le vor resimţi zecile de mii de mici fermieri dâmboviţeni din zone agricole recunoscute: Valea Dâmboviţei, Târgovişte-Băleni, Slobozia Moară, Lunguleţu etc. Totodată, nu pot să nu remarc discrepanţa între promisiunile făcute de actualii guvernanţi în perioada de dinaintea alegerilor şi măsurile aberante pe care, după câştigarea alegerilor, USL le abate peste capetele românilor.

În aceaşi timp, nu trebuie să scăpăm din vedere scumpirile alimentelor de bază, provocate de sporirea birurilor pe care trebuie să le plătească micii fermieri, cei care constituie coloana vertebrală a agriculturii româneşti.

Având în vedere efectele nocive pe care actul normativ emis de Guvern le are asupra vieţii a sute de mii, chiar milioane de români, solicit puterii USL să reevalueze situaţia şi să abroge de urgenţă O.G. 8 din 23.01.2013.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Articolul are 1.243 vizualizări
Publicat pe 26 ianuarie 2013 de Ioana Radu

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Florin Popescu: „Guvernul USL pune piciorul pe grumazul ţărănimii”