Preşedintele Băsescu a semnat eliberarea din funcţie a judecătoarei Elena Turcu, ca urmare a pensionării


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Preşedintele Băsescu a semnat eliberarea din funcţie a judecătoarei Elena Turcu, ca urmare a pensionării

Preşedintele Băsescu a semnat eliberarea din funcţie a judecătoarei Elena Turcu, ca urmare a pensionării


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

elena-turcu-captura-videoPreşedintele Traian Băsescu a semnat joi mai multe decrete de eliberare din funcţie a unor procurori, precum şi pe cel al judecătoarei Elena Turcu, ca urmare a pensionării acestora, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, preşedintele Băsescu a eliberat-o din funcţie pe Elena Turcu, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Dâmboviţa, ca urmare a pensionării.

De asemenea, şeful statului a semnat decretele de eliberare din funcţie a procurorilor Georgeta Frăsineanu (Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj), Veronel-Sorin Vremeş (Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle), Gheorghe-Dan Botez (Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman).

În cazul Elenei Turcu, preşedintele Traian Băsescu a respins, la începutul lunii ianuarie a anului 2009, cererea Consiliului Superior al Magistraturii de pensionare a acesteia, deoarece la acea dată nu îndeplinea condiţiile necesare în acest sens.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis-o în judecată, pe 4 iulie 2010, pe Elena Turcu, fost preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Dâmboviţa, pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

În aprilie 2011, Elena Turcu a fost achitată de judecătorii ÎCCJ. În mai 2011, secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis repunerea Elenei Turcu în funcţia de judecător, luând act de încetarea de drept a suspendării sale din funcţie după ce a fost achitată prin sentinţă definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care era acuzată că a condus autoturismul sub influenţa alcoolului.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Preşedintele Băsescu a semnat eliberarea din funcţie a judecătoarei Elena Turcu, ca urmare a pensionării