„Capac” turcesc


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> „Capac” turcesc

„Capac” turcesc


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Fenerbahce Istanbul – CSM Targoviste 73 – 48 (22-14, 14-11, 11-9, 26-14)

Gabriela Marginean (foto: Marius Tudor)

Au plecat sa cucereasca Stanbulul, insa fetele de la CSM Targoviste se vor intoarce acasa doar cu amintirea unei presatii mediocre, a unui joc care nu a functionat aproape deloc. Exceptie au facut realizarile personale ale Gabrielei Marginean, care a bifat 16 puncte si 5 recuperari. In schimb a reusit, inca de dinaintea pauzei, sa acumuleze patru greseli personale, lucru care a trimis-o urgent pe banca rezervelor. Fenerbahce si-a facut jocul normal de favorita a grupei si nu a simtit, nici macar un moment, presiunea unui esec. Turcoaicele si-au adjudecat lejer cele patru sferturi.

Ar mai fi de notat un alt aspect. Targovistencele si-au imbunatatit procentajul aruncarilor de la linia liberelor (77%). Cu un asemenea procentaj istoria meciului de saptamana trecuta, din prima etapa, ar fi fost cu totul alta. Au dezamagit la toate celelalte capitole. Asa cum ne marturisea Florin Nini, antrenorul secund al targovistencelor, cu un procentaj sub 70% la libere nu ai cum sa emiti pretentii ca poti castiga un joc la un asemenea nivel.

Cum ar fi fost daca in seara asta am fi avut-o pe teren pe Chrissy Givens in locul lui Novosel? Eu am avut impresia ca Dikeoulakos a mizat prea mult, in prima parte, pe blonda de origine americana.

Cu un start excelent, Fener a marcat 14 puncte dintre primele 16 ale partidei, iar tabela arata un usturator 14-2. Singurul moment in care CSM-ul a reusit sa se apropie a fost atunci cand Marginean a punctat de la linia de trei pentru 18-12, dupa care turcoaicele au preluat controlul total al jocului. A fost 47-27 in sfertul trei, 66-44 in minutul 8 al sfertului 4, iar fluierul final a consemnat o diferenta de 25 de puncte: 73-48.

Verameyenka a pus capac dupa capac si a bifat 14 puncte, McCoughtry nu a fost mai prejos si a marcat 13 puncte, americanca Pondexter, medaliata cu aur la Beijing, si-a facut jocul cum a stiut mai bine, iar pe sarboaica Matovici, cu 22 de puncte, 7 recuperari si 3 pase decisive o putem numi lejer MVP-ul partidei. De la targovistence am putut-o remarca doar pe Gabriela Marginean. Acesta este cel de-al treilea esec consecutiv al elevelor lui George Dikeoulakos, cel care a antrenat sezonul trecut chiar pe…Fenerbahce. Interesul pentru aceasta confruntare nu a fost unul mare, doar 1000 de spectatori fiind prezenti in tribune. Partida nu s-a jucat pe parchetul impunatoarei Fenerbahce Ulker Arena, acolo unde prioritate are echipa masculina a clubului.

Gabriela Marginean (foto: Marius Tudor)

CSM Targoviste sta etapa urmatoare, iar peste doua saptamani va prima vizita celeilalte mari favorite a grupei B, Nadezhda Orenburg.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
„Capac” turcesc