Facultatea de Teologie a Universităţii Valahia are o nouă conducere


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Facultatea de Teologie a Universităţii Valahia are o nouă conducere

Facultatea de Teologie a Universităţii Valahia are o nouă conducere


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

In cadrul sedintei Consiliului Facultatii de Teologie a Universitatii „Valahia”, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei a instalat, luni, 2 aprilie 2012, noua conducere a institutiei, al carei mandat se va desfasura in perioada 2012-2016, si care este alcatuita din: Pr. conf. univ. dr. Marian Valciu-decan, Pr. conf. univ. dr. Stefan Florea- prodecan si Pr. conf. univ. dr. Mihai Teodorescu, director de departament, informeaza Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Targovistei.

In cuvantul sau, Inaltpreasfintitul Parinte Nifon a precizat ca noua conducere reprezinta o sansa de intensificare, prin intermediul spatiului educational, a misiunii si pastoratiei Bisericii, de strangere a legaturilor dintre religie si stiinta, cultura si spiritualitate, dar si dintre credinta si ratiune. Responsabilitatea noii conduceri este mare, deoarece facultatea de teologie targovisteana are o insemnata reputatie in lumea academica si teologica, iar aceasta trebuie aprofundata.

Noul decan a multumit pentru increderea ce i-a fost acordata, subliinind ca va continua opera stiintifica si didactica a predecesorului sau, IPS. Prof. Univ. Dr. Nifon Mihaita, Arhiepiscop si Mitropolit.

Inaltpreasfintitul Parinte Nifon este cel care a contribuit la dezvoltarea carierei universitare a Pr. conf. univ. dr. Marian Valciu. Acesta este autor a numeroase articole si studii de specialitate (liturgica), fiind participant la conferinte si simpozioane nationale si internationale si preot la Catedrala Mitropolitana din Targoviste.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Facultatea de Teologie a Universităţii Valahia are o nouă conducere