Nevoie reală de tratament pentru persoanele dependente de alcool


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Nevoie reală de tratament pentru persoanele dependente de alcool

Nevoie reală de tratament pentru persoanele dependente de alcool


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

8 luni de tratament gratuit pentru persoanele cu consum problematic de alcool şi famiile acestora în Centrele de incluziune socială pentru persoanele cu un consum problematic de alcool, în Bucureşti şi Târgovişte.

Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) realizează bilanțul celor 8 luni scurse de la deschiderea Centrelor de incluziune socială pentru persoanele cu un consum problematic de alcool, în Bucureşti şi Târgovişte.

Pentru prima oară în România, persoanele cu un consum problematic de alcool beneficiază GRATUIT de intervenţii psiho-sociale profesioniste şi integrate, acordate la un stadiu precoce, pentru maximizarea şanselor de recuperare şi reintegrare pe piaţa muncii, fără a fi desprinsi din mediul lor social. Activităţile propuse în cadrul centrelor ALIAT au la bază conceptul modern de abordare bio-psiho-socială a dependenţelor.

În cele 8 luni, 240 de persoane cu un consum problematic de alcool au beneficiat de tratament specializat în cele două Centre (psihoterapie, consolidarea motivaţiei pentru a face schimbări pozitive în viaţa lor, prevenirea recăderilor, consult psihiatric si chiar consiliere juridică). Doar în luna Martie a.c. peste 60 de persoane au accesat Centrele ALIAT.

În programul derulat în Centrele ALIAT, creşterea eficacităţii tratamentului acordat beneficiarilor are loc şi prin procesul de reinserţie socio-profesională. Astfel, 45 de persoane au finalizat cursuri de calificare profesională autorizate şi alte 45 urmează să înceapă un astfel de curs. Toate aceste persoane beneficiază de servicii de integrare profesională din partea asistenţilor sociali și a consilierilor vocaţionali din cele două centre ALIAT.
O altă componentă o reprezintă serviciile acordate membrilor familiilor în care există o persoană cu un consum problematic de alcool. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că pentru fiecare persoană care consumă abuziv alcool, alte 7 persoane au de suferit (parteneri de viaţă, familie, rude, prieteni). În centrele ALIAT, 65 de parteneri de viaţă si copii sau rude ale persoanelor cu un consum problematic de alcool, au beneficiat de şedinte de consiliere, psihoeducaţie şi suport.

Centrele ALIAT promovează și o schimbare de atitudine a furnizorilor de servicii medicale primare faţă de această categorie de beneficiari. În urma seriilor de training-uri susţinute de formatorii formaţi în acest proiect, 300 de Medici de Familie din Bucureşti-Ilfov şi zona Sud-Muntenia au învăţat să intervină eficient în problemele legate de consumul abuziv de alcool al pacienţilor lor, stimulând în acest mod orientarea precoce spre tratament a pacienţilor cu probleme de consum de alcool.

ALIAT – Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor este o organizaţie nonguvernamentală, o asociaţie de profesionişti în sănătate mintală, una din primele organizaţii profesionale care activează în domeniul adicţiilor din România, fondată în 1993.

Mai multe informaţii cu privire al activitatea ALIAT şi a celor două centre de incluziune socială pentru persoanele cu un consum problematic de alcool găsiţi pe www.alcocentru.ro, www.aliatong.ro.

Bucuresti: Str. C.F.Robescu nr.4, Sector 3 – 021.334.84.06
Targoviste: Str.Nicolae Radian nr.3A – 0245.210.064

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre:
Articolul are 1.639 vizualizări
Publicat pe 30 martie 2012 de eTargoviste.ro

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Nevoie reală de tratament pentru persoanele dependente de alcool