Ieri au avut loc doua accidente rutiere soldate cu ranirea a 4 persoane


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Ieri au avut loc doua accidente rutiere soldate cu ranirea a 4 persoane

Ieri au avut loc doua accidente rutiere soldate cu ranirea a 4 persoane


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

În ziua de 13.07.2010, între orele 08.00-10.00, pe drumurile publice din județul Dâmbovița, s-au produs două accidente rutiere soldate cu rănirea a 4 persoane, în următoarele împrejurări:

1. Astfel, C. Andrei , din comuna Vulcana Pandele, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ 712 spre orașul Pucioasa, a pătruns într-o intersecție, fără a acorda prioritate de trecere unui moped, condus regulamentar de M. Nicolae, din aceeași localitate.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a lui M. Nicolae.

2. Cel de al doilea eveniment rutier s-a produs pe DN 71, în orașul Pucioasa.

Astfel, M. Anton, de 66 ani, din orașul Pucioasa, în timp ce se deplasa cu un moped, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers la stânga și a intrat  în coliziune cu un alt moped, condus de V. Florin, de 20 ani, din aceeași localitate, care se angajase regulamentar în depășire.

Din accident a rezultat a rezultat rănirea gravă a lui M. Anton și rănirea ușoară a lui V. Florin și  B. Maria, pasageră pe mopedul condus de V. Florin.

Cercetările vor fi continuate în vederea stabilirii tuturor cauzelor și împrejurărilor producerii accidentelor rutiere.

DE REŢINUT:

Vârsta minimă pe care trebuie să o aibă o persoană pentru a putea conduce un moped / scuter pe drumurile publice este de 16 ani.

Persoanele care nu posedă permis de conducere pot conduce mopede pe drumurile publice numai dacă fac dovada că au absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule.

Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de mopede sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate, certificatul de absolvire a cursului de legislaţie rutieră şi certificatul de înregistrare a vehiculului.

Pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii motocicletelor, mopedelor şi persoanele transportate pe acestea au obligaţia să poarte casca de protecţie omologată.

Conducătorii mopedelor sunt obligaţi să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

Este obligatorie pentru conducătorul scuterului îmbrăcămintea cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
Ieri au avut loc doua accidente rutiere soldate cu ranirea a 4 persoane