Activităţi în comunitate realizate de Penitenciarul Mărgineni


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Activităţi în comunitate realizate de Penitenciarul Mărgineni

Activităţi în comunitate realizate de Penitenciarul Mărgineni


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

În data de 27.01.2012, începând cu ora 1000 reprezentanţii Serviciului Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Mărgineni au desfăşurat activităţii în comunitate în cadrul celor două proiecte educaţionale: „Fii una cu proiectul tău de suflet – renunţând la droguri” şi  : „Dincolo de aparenţe”.

Proiectul : „Fii una cu proiectul tău de suflet – renunţând la droguri” are ca parteneri sociali: Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere  Antidrog (CPECA) Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgovişte, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița, Universitatea Valahia din Târgovişte şi Inspectoratul Școlar Județean Dâmboviţa.

Activitatea de astăzi a avut loc la “Liceul Teoretic Petru Cercel”, “Grupul Şcolar de Transporturi Auto” şi “Grupul Şcolar Spiru Haret ”, unde o persoană private de libertate, clasificată în regimul deschis de executare al pedepselor privative de libertate a realizat discuții interactiv-informative cu elevii liceeni pe tema consumului de droguri legale.

Activitatea a avut ca scop asigurarea unui contact permanent al persoanelor private de libertate cu comunitatea şi informarea asupra misiunii Serviciilor de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din penitenciar.

Tot astăzi, în cadrul proiectului : „Dincolo de aparenţe” încheiat în parteneriat cu Centrul de Reeducare Găeşti, Poliţia Municipiului Târgovişte, Universitatea Valahia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa s-a desfăşurat o activitate la Şcoala nr. 1 din municipiul Târgovişte cu participarea reprezentanţiilor celor două instituţii subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, specialişti ai Poliţiei Municipiului Târgovişte, cadre didactice şi elevi.

Activitățile au ca obiectiv valorificarea potenţialului educativ al experienţelor de viaţă al persoanelor private de libertate, prin transmiterea unor mesaje antiinfracţionale şi antidrog,  acţiuni ce corespund nevoilor mediului şcolar în scopul prevenirii şi combaterii faptelor de violenţă în rândul tinerilor şi a consumului de drog legal şi ilegal, factor implicat de cele mai multe ori în comiterea actelor infracţionale.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

"Activităţi în comunitate realizate de Penitenciarul Mărgineni" - 1 comentariu

  1. Activităţi în comunitate realizate de Penitenciarul Mărgineni | Stirea de Dambovita - Investigatii locale si anchete la obiect spune:

    […] În data de 27.01.2012, începând cu ora 1000 reprezentanţii Serviciului Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Mărgineni au desfăşurat activităţii în comunitate în cadrul celor două proiecte educaţionale: „Fii una cu proiectul tău de suflet – renunţând la droguri” şi  : „Dincolo de aparenţe”. Proiectul : „Fii una cu proiectul tău de suflet – renunţând la […] eTargoviste.ro […]

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2022 eTargoviste.ro.
Activităţi în comunitate realizate de Penitenciarul Mărgineni