Autorităţile din Târgovişte, în alertă, după apariţia unui caz de rabie


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Autorităţile din Târgovişte, în alertă, după apariţia unui caz de rabie

Autorităţile din Târgovişte, în alertă, după apariţia unui caz de rabie


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Câinii şi pisicile fără stăpân din Târgovişte vor fi strânşi de pe străzi, după ce în municipiu a fost confirmat un caz de rabie la o pisică.

Primarul municipiului Târgovişte
, Gabriel Boriga, a anunţat, joi, că vor fi luate măsuri pentru a evita răspândirea bolii. Astfel, toţi câinii şi pisicile fără stăpân vor fi strânşi de pe străzi şi duşi în adăpostul din comuna Aninoasa, unde va avea loc o triere a animalelor şi o supraveghere a acestora.

Toată lumea trebuie să înţeleagă faptul că este o situaţie specială, de urgenţă, şi nu este o acţiune de imagine. Avem parte de o situaţie reală de rabie şi nu-mi permit, în calitate de primar şi  preşedinte al Unităţii Locale de Sprijin (n.r. Antiepizootic), să mă joc cu vieţile târgoviştenilor. Drept pentru care, se va aplica legea până în ultima ei virguliţă. Se vor lua, cu prioritate, animalele care nu au semne că au fost deparazitate, controlate şi sterilizate„, a precizat Boriga.

Primarul municipiului Târgovişte a îndemnat populaţia la calm şi la cooperare cu autorităţile, pentru a preveni urmările extrem de serioase pe care situaţia le poate avea. Cei care se vor opune strângerii câinilor de pe străzi vor fi amendaţi.

Sursa: http://www.realitatea.net/autoritatile-din-targoviste-in-alerta-dupa-aparitia-unui-caz-de-rabie_880537.html#ixzz1bKWfy39B

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Autorităţile din Târgovişte, în alertă, după apariţia unui caz de rabie