16 elevi din Dâmboviţa au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> 16 elevi din Dâmboviţa au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău

16 elevi din Dâmboviţa au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

16 elevi ai unei şcoli din Dâmboviţa au ajuns marţi la spital după ce li s-a făcut rău la ore. Deşi iniţial au crezut că este vorba despre o toxiinfecţie alimentară, medicii i-au diagosticat cu indigestie. Nu se ştie deoacamdată care sunt cauzele. Elevii au mâncat bomboane de ziua unui coleg, plus laptele şi cornul, iar toate s-au dovedit a fi în termen.

Primii care s-au simţit rău au fost elevii de clasa a V-a, colegi cu sărbătoritul. Apoi şi ceilalţi, de clase mai mari.

„A fost anunţată salvarea, iar între timp şi alţi 2-3 copii au acuzat stare de vomă. A venit salvarea, i-a dus la spital, între timp s-au mai trezit şi alţii că se simt rău. Au fost aduşi şi ceilalţi cu maşina cadrelor didactice”, a spus directorul şcolii, Cornel Ioneci.

16 elevi au ajuns astfel la spitalul din Găeşti. „Patru sau cinci au venit cu vărsături şi dureri abdominale. Ceilalţi au dureri de cap. Eu cred că este şi o manifestare de grup”, a spus medicul pediatru, Radu Preda.

Părinţii, speriaţi când au fost chemaţi la spital, caută şi ei o explicaţie. „Problema este că, după cum auzit, bomboanele erau puţin topite pe deasupra. O fi fost data de expirare în 2012, dar bomboanele nu arătau chiar bine. Ne-am speriat, normal”, au declarat părinţii.

Pentru a lămuri misterul, inspectori de la Direcţia de Sănătate au prelevat probe din alimentele pe care le-au consumat elevii la şcoală. Atât bomboanele cât şi cornul şi laptele erau în termenul de valabilitate.

Sursa: http://www.realitatea.net/16-elevi-din-dambovita-au-ajuns-la-spital-dupa-ce-li-s-a-facut-rau_874483.html#ixzz1ZEelGCe2

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Articolul are 1.356 vizualizări
Publicat pe 28 septembrie 2011 de eTargoviste.ro

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
16 elevi din Dâmboviţa au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău