Manifestări prilejuite de cea de-a XX-a ediţie a Sărbătorii Răvăşitul oilor


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Manifestări prilejuite de cea de-a XX-a ediţie a Sărbătorii Răvăşitul oilor

Manifestări prilejuite de cea de-a XX-a ediţie a Sărbătorii Răvăşitul oilor


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a participat duminică, 18 septembrie 2011, la manifestările prilejuite de cea de-a XX-a ediţie a Sărbătorii „Răvăşitul oilor” organizată în comuna Runcu.

După cum a subliniat primarul Gheorghe Brebeanu, şi prin sărbătoarea pastorală „Răvăşitul oilor”, administraţia locală doreşte să perpetueze tradiţia, să încurajeze crescătorii de animale care au posibilitatea la debut de toamnă să-şi desfacă mărfurile în târgul special amenajat.

Preşedintele CJD s-a adresat celor prezenţi la Runcu şi a transmis un mesaj de prosperitate pentru viitor şi de solidaritate pentru a trece peste perioada grea din punct de vedere economic. De asemenea, Florin Popescu a dat o veste bună locuitorilor zonei, legată de reabilitarea drumului numit generic Subcarpatica, ce leagă localităţile Râu Alb, Runcu şi Fieni: „Este o sărbătoare de suflet care arată că românii ştiu să-şi păstreze tradiţiile, obiceiurile legate de ciobănit, de creşterea animalelor în general. Este şi un binemeritat răgaz după o vară de muncă, un loc unde se poate petrece şi de unde se pot cumpăra produse specifice precum pastrama şi brânza de burduf. Mă bucur să vă văd în număr mare şi sunt alături de noi astăzi şi primarii de la Bărbuleţu, Râu Alb, Malu cu Flori şi Brăneşti. Cu acest prilej, vă anunţ că, anul viitor, pe vremea aceasta, dacă nu vor apărea contestaţii şi lucrările vor debuta în această toamnă, veţi avea un drum judeţean mult mai bun, ce face legătura în Râu Alb, Runcu şi Fieni. Vă doresc să petreceţi cu bine şi să avem o iarnă blândă!

Toţi cei care au fost duminică la Runcu s-au putut bucura atât de târgul îmbelşugat, cu produse tradiţionale, dar şi de spectacolul folcloric pregătit de administraţia locală, din care nu a lipsit deja binecunoscuta formaţie de copii „Doinitorii Runcului”.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Manifestări prilejuite de cea de-a XX-a ediţie a Sărbătorii Răvăşitul oilor