Fostul primar al comunei Cornăţelu din Dâmboviţa, trimis în judecată de DNA


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Fostul primar al comunei Cornăţelu din Dâmboviţa, trimis în judecată de DNA

Fostul primar al comunei Cornăţelu din Dâmboviţa, trimis în judecată de DNA


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Fostul primar al comunei Cornaţelu, din judeţul Dâmboviţa, Liviu Georgescu, a fost trimis in judecată de procurorii anticorupţie, alături de alte două persoane, după ce a solicitat fonduri europene de peste 23.000 de euro fără a avea acest drept, potrivit DNA.

Într-un comunicat Direcţia Naţională Anticorupţie precizează că în sarcina fostului primar s-a reţinut instigare la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată.

În acest caz, va fi judecat şi Sorin Bărbulescu, funcţionar în cadrul Centrului Local Târgovişte al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA). El este acuzat de complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

În plus, a fost trimis în judecată şi Cristian Alexandru Matei, administrator al SC Mateus SRL, pentru folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, se mai precizează în document.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul lunii mai 2007, Liviu Georgescu, în calitate de primar al comunei Cornăţelu, judeţul Dâmboviţa, l-a determinat pe Cristian – Alexandru Matei, reprezentant al SC Mateus SRL, şi pe mai mulţi locuitori ai comunei Cornăţelu să formuleze cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţa (fonduri FEGA şi FADR), asigurându-i că banii astfel obţinuţi vor fi folosiţi de primărie pentru îngrijirea islazului comunal.

Georgescu cunoştea că cererile conţin menţiuni false, întru-cât păşunile respective, în suprafaţa totală de aproximativ 345 de hectare, erau în proprietatea Consiliului Local al comunei Cornăţelu.

Acest demers a fost sprijinit de Sorin Bărbulescu, funcţionar în cadrul Centrului Local Târgovişte al APIA, care a redactat cererile de plată pentru solicitanţi, a primit documentaţia incomplet întocmită şi a înregistrat-o, cunoscând că cererile conţin menţiuni false şi a omis să solicite documente valabile care să ateste dreptul de folosinţă a suprafeţelor de teren pentru care s-au solicitat plăţile.

În mod similar, spun anchetatorii, pe 26 aprilie 2007, Cristian – Alexandru Matei a solicitat în nume personal fonduri europene din aceeaşi categorie, fără a deţine sub nici un titlu terenul pentru care a solicitat banii, fiind ajutat de Bărbulescu, care a înregistrat cererea fără să solicite documente justificative cu privire la dreptul de folosinţă a terenului.

Astfel, cei trei au prejudiciat bugetului general al Comunităţilor Europene şi bugetul naţional cu 77.199,49 de lei (aproximativ 23.000 de euro). Prejudiciul a fost în cea mai mare parte recuperat în cursul urmăririi penale.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Răcari.

Sursa: http://www.ziare.com/stiri/infractiuni/fost-primar-al-unei-comune-din-dambovita-trimis-in-judecata-de-dna-1105309

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2024 eTargoviste.ro.
Fostul primar al comunei Cornăţelu din Dâmboviţa, trimis în judecată de DNA