S-a deschis primul centru pentru tratament gratuit pentru cei dependenţi de alcool la Târgovişte


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> S-a deschis primul centru pentru tratament gratuit pentru cei dependenţi de alcool la Târgovişte

S-a deschis primul centru pentru tratament gratuit pentru cei dependenţi de alcool la Târgovişte


(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

S-A DESCHIS PRIMUL CENTRU DE TRATAMENT GRATUIT PENTRU PERSOANELE DEPENDENTE DE ALCOOL LA TÂRGOVIŞTE

Persoanele cu un consum problematic de alcool vor primi, începând de astăzi, asistenţă gratuită multidisciplinară (medicală, psihologică şi socială) în primul centru de acest fel din judeţul Dâmboviţa.

Pentru fiecare consumator abuziv de alcool, alte 7 persoane au de suferit – partener, membru de familie, prieten, angajator, angajaţi.

Târgovişte 29 iunie 2011 – ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor) împreună cu partenerii săi: Centrul Naţional de Studii în Medicina de Familie şi Asociaţia de Sprijin a Şomerilor Dâmboviţa – au inaugurat astăzi, în Târgovişte, primul centru de tratament multidisciplinar gratuit din judeţ, dedicat în exclusivitate persoanelor dependente de alcool şi familiilor acestora.

Pacienţii Centrului vor beneficia gratuit de servicii complexe, integrate într-un lanţ terapeutic ce cuprinde: tratamentul dependenţei şi prevenirea recăderilor, dezvoltarea personală a beneficiarului, sedinţe de informare, psihoeducaţie şi suport pentru membrii familiei acestuia, formare profesională, consiliere vocaţională, mediere pentru obţinerea sau menţinerea locului de muncă. Metodele psihoterapeutice care vor fi implementate în cadrul activităţilor Centrului, de tip Prevenirea Recăderilor şi Interviu Motivaţional, sunt demonstrate a fi eficiente în realizarea şi menţinerea schimbărilor pozitive din viaţa persoanelor cu un consum abuziv de alcool.

Asistenţa terapeutică este asigurată de către o echipă multidisciplinara a ALIAT, formată din psihiatri, psihologi, psihoterapeuţi, asistenţi sociali, psihopedagogi, consilieri vocaţionali şi de formare profesională.

“Deschiderea centrelor de tratament şi reintegrare socială pentru persoanele dependente de alcool din Bucureşti şi, respectiv, Târgovişte marchează mai mult decât un succes profesional pentru specialiştii ALIAT sau o premieră în domeniul serviciilor de sănătate mintală din România. Acest eveniment reprezintă, mai înainte de orice, o rază de speranţă pentru acei români cu dependenţă de alcool pentru care sistemul de sănătate public şi privat au mult prea puţin de oferit. Dorim să credem că vom reuşi să producem o schimbare de atitudine din partea autorităţilor şi a publicului în general faţă de acest tip de probleme” – a declarat Eugen Hrişcu, Director Ştiinţific al ALIAT.

Centrul din Târgovişte este deschis de luni până vineri între orele 9:30 – 17.30 în str. Nicolae Radian (clădirea City Center), etaj 1, nr. 3A. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon la 0245.210.064.

„Centrul de Incluziune socială pentru persoanele dependente de alcool” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – 2007-2013, “Investeşte în Oameni!”, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2 „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.

Despre ALIAT – Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomanilor
Fondată în 1993, ALIAT este o asociaţie de profesionişti în sănătate mintală, fiind una din primele organizaţii profesionale care activează în domeniul adicţiilor din România. Oferind servicii eficiente de tratament pentru cei care se află în situatia de a nu mai avea control asupra consumului propriu de alcool sau droguri, ALIAT desfăşoara activităţi în domeniul prevenirii şi tratamentului problemelor legate de consumul de substanţe (alcool şi droguri).

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:
Citeşte alte articole despre:
Articolul are 1.695 vizualizări
Publicat pe 29 iunie 2011 de eTargoviste.ro

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2021 eTargoviste.ro.
S-a deschis primul centru pentru tratament gratuit pentru cei dependenţi de alcool la Târgovişte