Ziua eroilor sărbatorită în Piaţa Tricolorului din Târgovişte


Home >> Ştiri Târgovişte Dâmboviţa >> Ziua eroilor sărbatorită în Piaţa Tricolorului din Târgovişte

Ziua eroilor sărbatorită în Piaţa Tricolorului din Târgovişte

Data: 2 iunie 2011 ora 12:00
Loc: piaţa tricolorului

(P) Mica publicitate! Posteaza-ti anunturile gratuit AICI!

Mâine, 2 iunie, de Înălţarea Domnului Iisus Hristos celebrăm Ziua Eroilor, prilej de recunoştinţă şi cinstire a memoriei eroilor români căzuţi în marile conflagraţii mondiale, dar şi a celor morţi în Războiul de Independenţă.

În spiritul tradiţiei europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare naţională.

Cu prilejul acestui eveniment, mâine de la ora 12:00, la ceremonialul militar şi religios organizat de autorităţi în Piaţa “Tricolorului” din Municipiul Târgovişte, din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa vor fi prezenţi 5 ofiţeri, garda portdrapel cu Drapelul de Luptă al unităţii şi un pluton de defilare constituit din 18 subofiţeri, care vor participa la înălţarea drapelului şi la defilarea gărzii de onoare, în semn de cinstire a eroilor, iar după ceremonial la depunerea de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Piaţa “Tricolorului”.

I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa organizează, atât la nivelul reşedinţei, cât şi la nivelul subunităţilor, expuneri (evocări) privind sărbătorirea şi semnificaţia Zilei Eroilor şi păstrarea în data 02 iunie 2011, la ora 12:00, a unui moment de reculegere în memoria Eroilor Neamului.

În această zi sfântă, ne plecăm cu adâncă smerenie în faţa mulţimii de eroi ai Neamului, care au luptat şi s-au jertfit pentru libertate şi apărarea pământului străbun, presărând pe mormintele şi monumentele lor, lacrimile recunoştinţei, aprinzând o lumânare care să le lumineze calea în veşnicie.

   
   

Ţi-a plăcut articolul? Vrei să primeşti pe e-mail următoarele articole? Introdu adresa ta în căsuţa de mai jos:

Părerea ta contează!

Turn on pictures to see the captcha(Obligatoriu)

Copyright © 2010-2023 eTargoviste.ro.
Ziua eroilor sărbatorită în Piaţa Tricolorului din Târgovişte